DSS: Nikolić nije rekao ništa novo

Odavno je poznato da će uslov Srbije za ulazak u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova, rekla je predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, ističući da DSS na to već dugo ukazuje.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je najzad progovorio o onome što mu je odavno poznato, na šta Demokratska stranka Srbije već dugo upozorava i o čemu godinama ćute i on i predsednik Vlade Srbije: Da je priznavanje nezavisnosti Kosova uslov ulaska Srbije u Evropsku uniju, rekla je lider DSS Sanda Rašković Ivić.

"Nikolić nije, naravno, rekao ništa novo. Neće biti ništa novo ni kada mu kao odgovor iz Vlade Srbije bude stigla parola 'nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova'", navela je ona u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Rašković Ivić ukazuje i da je predsednik Srbije prihvatio sve dosadašnje aktivnosti Vlade kojima se, kako tvrdi, pomaže uspostavljanje nezavisnosti samoproglašene Republike Kosova, uključujući Briselski sporazum i dodaje da "na isti način, sutra može da se potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, uz zaklinjanje da to ne znači priznavanje nezavisnosti Kosova".

Zato bi, kaže, jedino novo i jedino odgovorno bilo da predsednik Srbije i Vlada Srbije zaista pođu, kako Nikolić kaže "za svojim Ustavom, interesima, raspoloženjem građana, čašću i moralom", a to bi, prema njenim rečima, značilo prekid evrointegracija i sporazumno uspostavljanje novih odnosa sa EU, poništavanje neustavnog Briselskog sporazuma i svih odluka koje su iz njega proistekle i reafirmisanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je rekao za Novosti da zna da će se Srbija naći pred izborom: ili Kosovo ili Evropa i da na to moramo da budemo spremni.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара