Kosovski putokaz za "veliku Albaniju"

Pokret Samoopredeljenje postavilo je u centru Vitine putokaz do najisturenijih gradova takozvane "velike Albanije", prenose elektronski mediji u Prištini.

Putokaz, na čijem vrhu je zastava "velike Albanije", identična je onoj zbog koje je prekinuta utakmica Srbija - Albanija u Beogradu, pokazuje udaljenost od Vitine do Krfa i Janine u Grčkoj, Ulcinja u Crnoj Gori, Preševa u južnom delu centralne Srbije, javlja dopisnik RTS-a.

Putokaz je postavljen povodom Dana zastave Albanije. Zastave ove države istaknute su u svim većim mestima u kojima na Kosovu žive Albanci.

Priština je danas u znaku crveno-crne boje. Zastave Albanije okačene su bile i na automobilima.

Na pojedinim lokalima u Prištini istaknuta je zastava takozvane "velike Albanije", sa datumom 14. oktobar 2014, dan kada je odigran fudbalski meč između Srbije i Albanije.

Opština Priština je ove godine pokrenula inicijativu "Kupuj albansko", pa su se na štandovima u centru grada našli proizvodi sa Kosova i iz Albanije.

Povodom Dana zastave Albanije na Kosovu je bio neradan dan.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи