Читај ми!

Izabran novi predsednik opštine Ljig

Dragan Lazarević iz redova SNS-a izabran za novog predsednika opštine Ljig većinom glasova odbornika. Njegov zamenik je doskorašnji predsednik Miodrag Starčević iz SPS-a.

Izboru novog gradonačelnika je prethodila ostavka Starčevića, a razlog je koalicioni sporazum koji predviđa da predsednika opštine daje stranka ili koalicija sa najviše odbornika, a to je trenutno SNS, prenosi Tanjug.

Naprednjacima su ranije prišli pojedini odbornici drugih političkih opcija, pa oni, u koaliciji sa SPS-om i Tadićevim socijaldemokratama sada imaju 18 od ukupno 30 odbornika.

"Prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma je rečeno da će ona stranka koja bude imala najviše odbornika u Skupštini opštine, dati i predsednika. U ovom trenutku je to Srpska napredna stranka i logično je da čelnik opštine Ljig bude iz te partije", rekao je predsednik Skupštine opštine Ljig Mihailo Zečević.

Inače, podnošenjem ostavke Starčevića, mandat je prekinut i njegovom zameniku i Opštinskom veću.

Na dnevnom redu sednice bila je i odluka o zaradama funkcionera, pa je novoimenovani predsednik opštine Dragan Lazarević nakon postavljenja na tu funkciju zahtevao da odbornici odmah izglasaju smanjenje njegove plate, što su oni i učinili.

Njegov cilj je, kako je rekao, da u opštinu Ljig, koja je mala i nerazvijena, dovede što više investitora, a nedostatak novca u budžetu će nadomestiti apliciranjem kroz projekte u raznim fondovima kako bi bio unapređen život ovdašnjih žitelja.

"Kroz Ljig prolazi investicija veka, autoput, i mi moramo iskoristiti tu priliku, formirati industrijsku zonu, poboljšati infrastrukturu, kako ne bi propala jedinstena prilika da ova opština napreduje", rekao je Lazarević.

Inače, u Skupštini opštine Ljig, većinu čine kolicija SNS i Nova Srbija, SPS, i koalicija SDS i DS, dok su u opoziciji Dveri, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво