Читај ми!

Rakić nezadovoljan budžetom Severne Mitrovice

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je da je nezadovoljan budžetom Administrativne kancelarije koji je, kako je ocenio, mnogo manji nego što su realne potrebe opštine Severna Mitrovica.

Rakić je na desetoj redovnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica predstavio izveštaj gradonačelnika za devet meseci rada, prenosi Tanjug.

Napomenuo je da je stupio na dužnost marta meseca ove godine i da opština Severna Mitrovica nema svoj budžet već koristi budžet Administrativne kancelarije Severna Mitrovica.

"Mi smo u saradnji sa šeficom Administrativne kancelarije Adrijanom Hodžić uspeli da iskoristimo taj budžet za infrastrukturne projekte, zatim za pomoć građanima Severne Mitrovice koji su se obratili kako opštini tako i samoj Administrativnoj kancelariji", rekao je Rakić.

"Naravno da nisam zadovoljan, ne radom Administrativne kancelarije ili opštine nego nisam zadovoljan budžetom te kancelarije, jer je taj budžet mnogo manji nego što su realne potrebe jedne opštine a posebno jedne nove opštine Severna Mitrovica koja je multietnička, istakao je Rakić.

Prema njegovim rečima, mora se naći način za pomoć svim zajednicama, da se zajednice ne smeju odvajati, podsetivši da u Severnoj Mitrovici postoji albanska, srpska, bošnjačka, romska i da se budžetom za 2015. godinu mora izaći u susret svim zajednicama.

Gradonačelnik Rakić je rekao da još uvek nisu dobili nikakve informacije da li je na centralnom nivou usvojen Predlog budžeta za opštinu Severna Mitrovica za 2015. godinu.

"Čekamo da se formira Vlada i skupština u Prištini. Prema nekim mojim informacijama tek nakon 8.decembra znaćemo konkretnije koliki nam je budžet usvojen, da li prema njihovim okružnicama kao što su oni preporučili ili onako kako je skupština usvojila", kazao je Rakić.

On je rekao da su za finansijski izveštaj Administrativne kancelarije prema centralnoj vlasti odgovorni i gradonačelnik i šefica Adminsitrativne kancelarije, istakavši da se budžet mora trošiti onako kako je usvojen, i da se sredstva ne smeju upotrebiti za neke druge namene.

Prema njegovim rečima, za kontrolu trošenja budžeta nadležni su revizori koji kontrolišu rad Administrativne kancelarije, trošenje budžeta, te da je sam izveštaj Administrativne kancelarije upućen trezoru tako da kontrola ide i sa viših instanci, odn. za kontrolu trošenja budžeta nadležni su i trezor i ministarstva i Vlada.

Rakić je napomenuo i da je Severna Mitrovica možda jedina opština na severu ali i jugu Kosova i Metohije koja nema svoju zgradu tj.zgradu opštine i skupštine opštine .

Što se tiče izgradnje same zgrade opštine, Rakić je rekao da ima ne samo uveravanja već su određena i sredstva iz EU da će izgradnja opštine Severna Mitrovica početi naproleće.

Zgrada opštine Severna Mitrovica prema njegovim rečima, biće u naselju Bošnjačka mahala.

Današnjoj desetoj redovnoj sednici SO Severna Mitrovica prisustvovalo je 17 od ukupno 19 odbornika.

Sednici su, između ostalih prisustvovali i šefica Administrativne kancelarije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, predstavnici kosovskog Ministarstva lokalne samouprave, načelnik kosovskomitrovačkog okruga Vaso Jelić, predstavnik policijske stanice "Mitrovica Sever", kao i predstavnici UNMIK-a, OEBS-a i Kfora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво