Читај ми!

Živković pozvao Vučića da podnese ostavku

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku zbog toga što, kako je naveo, nije dokazao da poslovanje firme "Asomakum" nema veze sa njegovom porodicom.

Živković je na konfrenciji na novinare, komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je policija "nepobitno utvrdila" da je prilikom osnivanja preduzeća "Asomakum" korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera, rekao da za to nije nadležan MUP, prenosi Beta.

MUP nije nadležan za proveru da li je lična karta falsifikovana već to treba da utvrdi sud, rekao je Živković podsećajući da je ta firma osnovana u februaru 2010. godine.

On je upitao premijera zašto to pitanje četiri godine stoji nerešeno, ako je 2010. godine utvrđeno da je reč o falsifikatu.

Živković je rekao da je vlada Aleksandra Vučića "epoha lažnih obećanja" i sinonim za propadanje drzave, bežanje od dijaloga sa opozicijom i kritike u javnosti.

Predsednik NS je naveo 47 obećanja premijera Vučića koja su, kako je istakao, ostala neispunjena - objavljivanje ugovora sa Etihadom i Fijatom, da penzije neće biti smanjene, rešavanje spornih privatizacija, završetak škola, vrtića i kuća u Obrenovcu do zime, smanjenje zaduživanja...

Živković je kazao da je u protekle dve godine javni dug veći za 7,4 milijardi evra, a da je broj zaposlenih danas za 32.000 manji nego 27. jula 2012. godine kada je formirana vlada kojom je Aleksandar Vučić "suštinski gazdovao" iako je bio prvi potpredsednik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво