Gojković: Budžet štedljiv, ali i podsticajan

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže za RTS da je uverena da će predlog zakona o budžetu do 10. decembra biti pred poslanicima. Budžet će biti štedljiv, kako je i najavljeno, ali i podsticajan, ističe Gojkovićeva.

Maja Gojković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je sada najvažnije da Vlada ima sve elemente za pravljenje predloga zakona o budžetu i podseća da Vlada svakog dana zaseda kako bi se sa MMF-om napravio valjan budžet.

"Očekujem da će do 10. decembra predlog zakona biti pred poslanicima. Imaćemo dovoljno vremena da se raspravi o budžetu, koji će biti veoma štedljiv, ali i podsticajan za razvijanje ekonomije u državi", ističe Gojkovićeva.

Prema njenim rečima, posle niza godina nemara prema budžetu, vlast pristupa uređenju fiskalnog sistema i budžeta.

Predsednica Skupštine navodi da će i premijer lično doći da predstavi i brani predloge zakona.

"Neće se desiti, kao što je bilo ranijih godina, da se budžet usvaja u ponoć. Sve će biti na vreme, iako malo kasni zbog sklapanja dogovora sa MMF-om", naglašava Gojkovićeva.

Maja Gojković kaže da će poslanici imati dovoljno vremena i da će moći suštinski da raspravljaju o budžetu.

Predsednica Skupštine pak dodaje da je od očiju javnosti skrajnut rad skupštinskih odbora za finansije i budžet, koji je najvažniji i gde se vodi najžučnija rasprava.

Gojkovićeva podseća da parlament u ovom sazivu dinamično radi i da prati rad Vlade Srbije.

"Nemamo nikakve pauze u radu. Zaključena je osma sednica, odmah počinjemo sa devetom. Parlament nikad dinamičnije nije radio. Poslanici su zaokupljeni reformama, a mi smo partner Vlade srbije", dodaje Gojkovićeva.

Govoreći o raspravi o Vojislavu Šešelju, koja će se voditi u Evropskom parlamentu, predsednica Skupštine naglašava da će Srbija ispratiti kakvi će biti zaključci.

Na nama je da saslušamo šta Evropski parlament ima da kaže, ističe Gojkovićeva i dodaje da Srbija trenutno ima važnijih poslova jer "Šešelj za Srbiju nema nikakvog političkog uticaja".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи