Читај ми!

Podrška Francuske evropskom putu Srbije

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i francuski državni sekretar Arlem Dezir razgovarali o podršci Francuske Srbiji na putu ka EU.

Jadranka Joksimović i državni sekretar za evropske poslove francuskog Ministarstva spoljnih poslova Arlem Dezir sastali su se u Parizu, prenosi Tanjug.

Joksimović je razgovarala i s predsednicom skupštinskog Odbora za evropske poslove Danijel Oroa. 

Cilj njene posete Parizu je, kako je rekla za Tanjug, konkretizovanje podrške Francuske Srbiji na putu ka EU i unapređenje bilateralnih odnosa.

Joksimović je istakla da je Francuska pružila veoma konkretnu podršku Srbiji u procesu evropskih intergacija, koja, prema njenom uverenju, nije samo deklarativna.

Prema njenim rečima, nedavne posete Beogradu francuskog premijera Manuela Valsa i Dezira su pokazatelj da se "Francuska na velika vrata vraća na prostor Zapadnog Balkana" i da pokazuje posebno interesovanje za Srbiju.

"U tom smislu, moja poseta ima za cilj i da konkretizuje taj impuls podrške koju Francuska daje evropskim integracijama Srbije, da vidimo da li možemo, uz podršku Francuske, ako ne do kraja godine, onda makar početkom iduće godine, da otvorimo jedno poglavlje kao signal da EU prepoznaje reformske procese i napore koje su preduzeli i ova vlada i, pre svega, građani Srbije", rekla je Joksimović.

Ministarka je u utorak u Parizu razgovarala s predsednicom skupštinske Grupe prijateljstva Srbije i Francuske Martin Karijon-Kuvrer, direktorkom Nacionalne škole za administraciju Natali Loazo i diplomatskim savetnikom predsednika Francuske za Balkan Fabijenom Penonom.

Ministarka će razgovarati i s počasnim predsednikom organizacije "Naša Evropa" Pjerom Lamijem.

Predviđeno je da se Joksimović u četvrtak sastane i sa savetnikom francuskog predsednika za evropska pitanja i generalnim sekretarom Vlade za evropske poslove Filipom Leglizom-Kostom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво