Читај ми!

Markotoć: Odnosi Hrvatske i Srbije na dobrim temeljima

Odnosi između Hrvatske i Srbije postavljeni su na dobrim temeljima i puštanje Vojislava Šešelja iz haškog pritvora ne može ugroziti ukupne odnose dve države, rekao je hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić.

"Tu nema nekih spektakularnih napredaka, ali nema ni spektakularnih padova", ocenio je Markotić, govoreći o odnosima dve države u Nišu gde je u poseti sa delegacijom privrednika iz Hrvatske, prenosi Tanjug.

Markotić je rekao da u tim odnosima može doći "tu i tamo do nekih problema, ali da problemi postoje i u porodici".

"Problemi postoje i među susedima, postoje među svima, bitno je da su dve države dovoljno jake i da su uspostavile dobru saradnju, da se ti problemi mogu rešavati", rekao je Markotić, odgovorajući na pitanje da li predložena deklaracija u Hrvatskom saboru o Šešelju može uticati na odnose dve zemlje.

Ponovio je stav svoje zemlje da bilateralna pitanja neće ni na koji način predstavljati prepreku za ulazak Srbije u EU.

"Treba razlikovati da li je neko pitanje bilateralno ili spada u okvir pravne tekovine EU, gde postoje uslovi koje svako mora ispunjavati pre ulaska u tu zajednicu, a tu spadaju prihvaćene evropske vrednosti i standardi", napomenuo je Markotić.

Hrvatski ambasador i niški gradonačelnik Zoran Perišić rekli su, posle prijema u Gradskoj kući, da je tokom posete bilo reči o saradnji u ekonomiji i to u oblasti mašinske i prehrambene industrije i trgovine, kao i pitanje saradnje u vazdušnom prometu između Niša i Istarske regije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи