SDS podržao sporazum sa MMF

Socijaldemokratska stranka podržala je najavu zaključenja aranžmana sa MMF-om, ali i ukazala da još nisu objavljeni detalji sporazuma, kao ni to koliko će ljudi ostati bez posla i kolike će biti uštede u budžetu.

Portparos SDS-a Konstantin Samofalov rekao je da ekonomska situacija u Srbiji nije ružičasta, da imamo samo politička obećanja vlade, a da se ne dešava ništa u smanjenju javnog duga i povećanju investicija, prenosi Tanjug.

"Predstavlja nam se privid napretka, BDP u Srbiji stalno pada, a u investicije su na deceniijskom minimumu", rekao je Samofalov.

Ocenjuje da je politička situacija u Srbiji nestabilna i da strani investitori ne osećaju da su njihove investivcije sigurne u Srbiji.

Potpredsednik SDS Goran Radosavljević rekao je da hitno treba doneti reformske zakone, skratiti proceduru za dobijanje građevinskih dozvola, ukinuti parafiskalne namete i prestati sa politikom povećanja svih poreza.

"Rezultat Vlade Srbije je loša ekonomska situacija, pad BDP uz smanjenje plata i penzija doprineće padu životnog standarda građana", rekao je Radosavljević.

On je istakao da za zaustavljanje javnog duga i deficita u budžetu nije dovoljan samo sporazum sa MMF, nego i politička volja i naveo da SDS nudi svoje ideje i podršku kako promeniti ekonomsku budućnost jer je ona sada, na osnovu pokazatelja, mračna.

"Svojim idejama i iskustvom preporučujemo se i Vladi Srbije i institrucijama kako bismo pokazali koji je to put kojim Srbija treba da ide kako bi stabilizovale javne finansije", naglasio je Radosavljević.

Na pitanje da li se SDS preporučuje Vladi Srbije, Samofalov je rekao da ta stranka nije formirana da bi po svaku cenu bila u vlasti, da je jedina stranka koja je odbila ulazak u Vladu Srbije, kao i u rekonstruisanu Vladu Vojvodine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи