Читај ми!

Ljajić u Saudijskoj Arabiji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i saudijski prestolonaslednik Salman bin Abdulaziziz Al Saud u Rijadu su postigli dogovor da Srbiju u najskorije vreme poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije.

Abdulaziz Al Saud istakao je u razgovoru da su vrata Saudijske Arabije širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom i naveo da posebno ceni to što je Srbija otvorila ambasadu u Rijadu, javlja Tanjug.

On je dodao i da će uskoro dati nalog saudijskom Ministarstvu spoljnih poslova da što pre otvori ambasadu u Beogradu.

"Na sastanku je dogovoreno i da u najskorije vreme Srbiju poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije, koja bi sa nadležnim institucijama definisala oblasti u kojima je moguće ostvariti čvršću privrednu saradnju", navodi se u saopštenju Ljajićevog kabineta.

Među privrednicima koje će posetiti Srbiju biće i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede "Salik", koja se bavi investiranjem u prehrambenu industriju u drugim zemljama.

Na sastanku je najavljeno da će kompanija "Salik" uvrstiti Srbiju na listu prioritetnih zemalja sa kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze svega 23 države u svetu.

Ljajić i Abdulaziz Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dveju privreda moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma.

Ljajić se tokom zvanične posete Saudijskoj Arabiji sastao i sa ministrom privrede Muhamedom Al Džaserom, direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sulatnom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom i direktorom kompanije "Salik" Abdulahom Al Dubaikijem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара