Читај ми!

Nikolić u poseti Emiratima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na poziv prestolonaslednika Abu Dabija Muhameda bin Zajeda. Na početku posete, Nikolić je razgovarao sa privrednicima.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Nikolić će se tokom posete sastati sa Bin Zajedom, koji je i zamenik komandanta oružanih snaga UAE, i sa šeikom Nahjanom al Nahjanom, ministrom kulture i omladine, prenosi Tanjug.

Na početku posete, Nikolić je u Abu Dabiju razgovarao sa direktorima predstavništva "Energoprojekta" Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

Predsednik Nikolić je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da "Energoprojekt" dobro posluje u ovom regionu i da pored jake konkurencije uspešno realizuje brojne projekte.

"Vi ste u prednosti, jer ste ovde dugo, i zato što ste veoma otvoreni i spremni na saradnju. Ovde ste došli da ostanete", rekao je Nikolić.

Predsednik Nikolić je naglasio važnost fleksibilnosti u komunikaciji i spremnosti da se ispoštuju rokovi.

"Posebno je važno što niste isključivi u komunikaciji, spremni ste da ispoštujete rokove i to vaši partneri znaju da poštuju", podvukaoo je predsednik.

Predsednik Republike Srbije je istakao da bi trebalo omogućiti srpskim kompanijama koje se bave građevinom da se uključe u projekat gradnje, s obzirom da imamo izuzetno stručne i sposobne ljude za tu oblast.

Direktori "Energoprojekta" zahvalili su predsedniku Nikoliću na spremnosti da razgovara sa njima i upoznali ga sa projektima koje rade u Abu Dabiju i Dubaiju, kao i sa brojnim izazovima sa kojima se suočavaju.

"S obzirom na to da Energoprojekt radi na velikim infrastrukturnim projektima vlade UAE, potrebno je konstantno pratiti savremena kretanja u tehnologiji uz veliki pritisak da se ispoštuju rokovi", rekao je Magazin.

Tomislav Nikolić razgovarao je i sa Jusuf Alijem vlasnikom kompanije "Lulu", vodećeg lanca hipermaketa u UAE.

Vlasnik kompanije "Lulu", rekao je u razgovoru sa predsednikom Nikolićem, da u svojim prodajnim objektima želi da ima srpske prehrambene proizvode, pre svega voće i povrće kao i da je zainteresovan da investira u Srbiji u proizvodnju hrane.

Predsednik Nikolić je pozvao gospodina Alija da što pre dođe u Srbiju i uveri se da je to pravo mesto za proizvodnju hrane.

Kompanija "Lulu" ima 110 maloprodajnih i velikoprodajnih objekata i izuzetno je popularna među kupcima širom UAE.

Nikolić će, na poziv Bin Zajeda, posmatrati trku Formule 1 za veliku nagradu Abu Dabija, navodi se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи