Problemi građana ispred partijskih parola

Predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je napustio DS i osnovao Grupu građana "Za naš grad", za sada je podržalo 11 odbornika. Umesto partijskih parola, objašnjava Šapić, građanima želi da predstavi udruženje koje bi se bavilo jedino problemima na lokalu.

Na čelu najrazvijenije beogradske opštine odnedavno je nestranačka ličnost. Isto lice - nova orgnazacija. Grupa građana "Za naš grad" Aleksandra Šapića.

Šapić je i bivši demokrata. Godinu i po do kraja mandata realizuje, kako kaže, dugogodišnji politički plan i kaže da se ne bavi visokom politikom.

Šredsednik Opštine Novi Beograd kaže da će pokušati lokalne teme da nametne kao primarne pre svega za Novobeograđane, a sutra i za Beograđane. "Da budemo organiacija koja će zaista da izlazi sa predlozima za rešavanje problema koji se tiču lokala", naveo Šapić.

Da li predsednik opštine Novi Beograd u Grupi građana traži međurešenje za politički opstanak ili za saradnju sa naprednjacima?

"Ako me pitate s kim ćemo i da li je ovo korak ka SNS-u, podsetiću vas da je SNS na vlasti i u republici i u gradu, a podsetiću vas i da je Skupština odlučila da zadrži većinu na Novom Begoradu, šta će biti sutra ne znam", naveo je Šapić.

Ni opozicioni SNS, ni demokrate - dojučerašnje stranačke kolege, danas koalicioni partneri, ne bi da komentarišu Šapićev potez. Naprednjaci ističu da, kako kažu, sa time nemaju veze. Socijalisti koji su i u Novom Beogradu u vlasti, spremni su i za novu većinu - sa SNS.

Predsednik Skupštine Novi Beograd iz SPS-a Živorad Obrenović rekao je da koalicioni sporazum postoji sa DS.

"Mi smo sa njima potpisali sporazum koji je još uvek važeći koliko će oni odborničkih grupa da prave ja to ne znam. Da li ćemo praviti novi ja to ne znam", kaže Obrenović.

Ideju je prihvatilo 11 novobeogradskih odbornika.

Šef odboničke grupe "Za naš grad" Dejan Živković rekao je da misli da će u udruženju koje neće imati tako ustrojenu organizaciju to biti lakše, jer će glavni njihov cilj biti poboljšanje uslova života građana na Novom Beogradu. 

A to će se videti za manje od mesec dana, kada bi odbornici trebalo da glasaju za novi budžet Novog Beograda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво