Читај ми!

Moskva: Nada da će Srbija uvažiti prijateljstvo

Rusija se nada da će Srbija pri rešavanju pitanja mogućeg priključivanja sankcijama EU Rusiji uzeti u obzir prijateljski karakter odnosa između Moskve i Beograda, izjavio predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Predstavnik zvanične Moskve je rekao da "Rusija smatra sankcije apsolutno nelegitimnim i neprijateljskim", dodajući da su "naročito neprihvatljive metode koje koriste naše evropske kolege, ubeđujući i primoravajući druge zemlje da se priključe kampanji pritiska sankcijama na Rusiju".

"Veoma se nadamo da će srpske kolege izvagati sve okolnosti povezane sa restriktivnim pritiskom na Rusiju i uzeti u obzir dobar, prijateljski, strateški karakter naših odnosa sa Srbijom, što je još jednom potvrdila nedavna poseta predsednika Rusije Beogradu", rekao je ruski zvaničnik.

"Taj metod je daleko od civilizovanog, naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU", rekao je Lukaševič na konferenciji za novinare, javio je Tas, prenosi Tanjug.

Puškov: EU ucenjuje Srbiju

Šef Komiteta Ruske dume za spoljnu politiku Aleksej Puškov izjavio je da Brisel ucenjuje Srbiju tako što njen ulazak u EU uslovljava pridruživanjem sankcijama uvedenim Rusiji.

"EU sada pokušava da natera Srbiju, koja nije član EU, da se pridruži sankcijama Rusiji. Faktički Srbiju ucenjuju – ili se priključujete sankcijama Rusiji ili ćemo smatrati da ste zemlja koja nema šansu da uđe u EU", rekao je Puškov na konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, problem Srbije je "što u svakom slučaju nema šanse da u skorije vreme uđe u EU".

"Ako oni (vlasti Srbije) sada krenu putem uvođenja sankcija Rusiji, pristaće na ucenu, a niko ih neće primiti u EU za godinu dana", dodao je Puškov.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво