DSS i Dveri formirali patriotski blok

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri formirali su opozicioni patriotski blok, koji se protivi ulasku Srbije u EU i NATO, a zalaže za ekonomski patriotizam, intenziviranje saradnje sa Rusijom i odbranu Ustava Srbije.

Lideri DSS-a i Pokreta Dveri Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović naveli su na prvoj zajedničkoj konferenciji, u sedištu DSS-a, da je Kosovo Srbija, a Krim Rusija i da bi vlast trebalo da "prizna Rusiju u njenim ustavnim granicama", prenosi Tanjug.

Ističući da je nacionalnom bloku najpreča Srbija i borba protiv aktuelne vlasti, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić rekla je da su spremni da razgovaraju sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem o saradnji, ali da želi da vidi u kom će pravcu ići njegova politika.

"Mi možemo sa svakim razgovarati. Dogovor je jedno, a razgovor je drugo", rekla je Rašković Ivić, navodeći da se iz Šešeljevih izjava vidi da sada nije zainteresovan za pravljenje koalicija.

Rašković Ivić je rekla da se patriotski blok, u kojem su, kako je navela, i pojedini istaknuti intelektualci, odlučno protivi ulasku zemlje u NATO i EU i zalaže za jačanje ekonomske i političke saradnje sa Rusijom.

"Klatno Srbije koje je krenulo ka zapadu treba vratiti na istok", rekla je Rašković Ivić.

Navela je i da se protive prodaji prirodnog i privrednog bogatstva Srbije - "Telekoma", "Elektroprivrede", "Galenike", a zalažu za ekonomski patriotizam, koji podrazumeva ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu, uz stratešku saradnju sa Rusijom.

Rašković Ivić je rekla i da je Ustav Srbije poslednja odbrana od cepanja Srbije, ističući da bi brisanjem preambule bio otvoren put za priznavanje nezavisnosti Kosova.

Navodeći da vlast vodi Srbiju u demagošku, ekonomsku i socijalnu propast, lider Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je opoziciona saradnja i formiranje patriotskog bloka važan trenutak u srpskoj istoriji.

"Vreme je za sabiranje patriotskih snaga za promenu vlasti u Srbiji. U Skupštini Srbije nema opozicije, prava opozicija je van parlamenta", rekao je Obradović i pozvao "sve srpske rodoljube da im se priključe".

broj komentara 21 pošalji komentar
(sreda, 19. nov 2014, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

Sumadinac

Ova koalicija je trebala biti jos na proslim izborima ali je g. Kostunica bio sebican.
Zato sada imamo granicne prelaze prema KiM, koje sadasnja vlast i dalje naziva "administrativnim". Kao da smo svi uhvaceni u zabranu, pa ne razumemo sta je sta?!Sramota!

(sreda, 19. nov 2014, 15:57) - ZuZiZu [neregistrovani]

Maskarada

Jednom rečju,opozicioni Grand Show, kvantitet možda, ali bez kvaliteta, ideje i pravca. Žalosno kakvi se sve udružuju zarad grabljenja vlasti, ali očito da nisu obavešteni da čak ni tako udruženi nemaju "prođu" u narodu.

(sreda, 19. nov 2014, 09:17) - SRS [neregistrovani]

Sramota!

Sasvim je očigledno da su formirali ovaj tkzv ,,patriotski blok" po nalogu Vučića, i to baš sa ciljem da oslabe Srpsku radikalnu stranku baš kad se Šešelj vratio u Srbiju.

(sreda, 19. nov 2014, 08:36) - anonymous [neregistrovani]

Zorane...

...mozda si zaboravio ali na proslim izborima Nacionalnog bloka nije bilo a mnogi,pozivani su...mislim,licno,da je stvorena nova "nacionalna prozapadna opozicija" a ti ako mislis drugacije,pravo na misljenje,slobodno je...jeli i u Srbiji!

(sreda, 19. nov 2014, 08:10) - Борко [neregistrovani]

Памет у главу

Надам се да ће народ препознати здраву причу и кад буде кључно - на изборима! Надам се да ће се још више људи прикључити Дверима као најозбиљнијем саборном (не аутократском) покрету и помоћи колико могу.  Људи не заборавимо да Двери праве мислеће машине од народа за разлику од многих који нас затупљују. Двери су на крају обични људи из народа, али школовани и што је најбитније поштени.

ДСС ме не занима али су сушта потреба јер је Србија изгубила на прошлим изборима немајући опозиције у Скупштини...

Памет у главу браћо и сестре!

(sreda, 19. nov 2014, 03:46) - anonymous [neregistrovani]

Ekstremisti u rukavicama!

Dveri i DSS su voz nazad u 12. vek! 

(sreda, 19. nov 2014, 00:07) - Bojan [neregistrovani]

nacionalisti?

лажни националисти!

(utorak, 18. nov 2014, 20:25) - anonymous [neregistrovani]

EU je pravi put

Ma begajte bre....EU je jedini put...I EU da je mudra potrudila bi se za što brži ulazak Srbije u EU,i to najdalje do 2018g.Jer dok nije kasno..

(utorak, 18. nov 2014, 19:38) - anonymous [neregistrovani]

Samo istinom protiv licemerja

Ako neko hoće da bude prava i delotvorna,ozbiljna opozicija onda mora imati prioritet : - Otkrivanje istine o novcu koji je ubačen u Srbiju da bi se srušila demokratski izabrana vlada Miloševića, o tome je do sada samo govorio javno Velimir Ilić, otkrivanje tokova toga novca, realno se zalagati za oporavak ekonomije, industrije... , neboriti se protiv ozbiljnih pozitivnih rezultata, naprotiv pomagati svaki pozitivan napredak. Neozbiljno je pljuvati po pozitivnim rezultatima i nastojanjima da se ozbiljno izađe iz krize. Otkrivati treba domaće protivnike svega pozitivnoga...

(utorak, 18. nov 2014, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

nena

Nacionalisti nikada nisu Srbiji pomogli,cak na protiv,uveli su nas u ratove i bedu....ova kombinacija je zabrinjavajuca upravo sa tog stanovista ...nacionalizma..