Miting radikala u Beogradu

Srpska radikalna stranka održala je miting u Beogradu. Lider radikala Vojislav Šešelj pozvao je na konsolidaciju i jačanje stranke kako bi se, kako je rekao, novim ekonomskim i socijalnim programom na sledećim izborima osvojila vlast. Šešelj ponovo kritikovao aktuelnu vlast.

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke na Trgu republike obeležili su povratak lidera Vojislava Šešelja iz Tribunala u Hagu uz stranačke zastave, transparente i obeležja SRS-a. Na centralnom gradskom trgu bio je prepoznatljiv kolorit, okupljeni su nosili majice sa likom lidera SRS-a, i pevali krajiške pesme koje su se čule sa razglasa, prenosi Tanjug.

Miting je završen obraćanjem lidera radikala Vojislava Šešelja, koji je rekao da će narednih dana i meseci funkcioneri te stranke obilaziti mesne i opštinske odbore s namerom da povrate razočarano članstvo, da steknu novo članstvo među omladinom, i da okupe sve srpske patriote i da se na sledećim izborima "narodnom voljom obračunaju sa evrounijatama".

"Moramo imati jasan pravac hoćemo li na Zapad ili na Istok", rekao je Šešelj i dodao da su zapadne zemlje više puta bombardovale našu zemlju i izvršile genocid nad srpskim stanovništvom, dok je Istok samo pomagao Srbiji i njenom narodu.

Zato, dodao je, SRS želi da se što pre integriše sa Rusijom i njenim saveznicima, a neće u EU, ali ni sukob sa njom. Prema Šešeljevim rečima, od obećanja se ne živi i Srbiji je potrebna nova ekonomska politika.

"Granice su nam otvorene za robu sa Zapada, a to guši našu privredu i seljake. Moramo da srušimo uvoznički lobi, da carinama zaštitimo našu robu i da širom otvorimo vrata Rusiji i da tamo izvozimo", rekao je Šešelj uveren da će novi izbori biti održani već sledeće godine.

Osvrnuvši se na privremeno puštanje iz Haškog tribunala, Šešelj je istakao da je "rasturio Haški tribunal" iz kojeg je, kako je ponovio, izbačen ne zato što je bolestan nego zato što je drzak.

Šešelj je, međutim, podsetio da taj tribunal sudi samo Srbima, koji dobijaju višegodišnje kazne zatvora, dok muslimane, Albance i Hrvate pušta na slobodu.

Uobičajenom retorikom Šešelj je kritikovao aktuelnu vlast, za koju kaže da ponižava Srbiju i da "ima slugeranski odnos" prema zapadnim silama. On je premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića nazvao "novopečenim evrounijatama" i optužio ih da "glume privrženost Rusiji", a da s druge strane žure u Evropsku uniju.

Lider radikala je rekao da su se u Srbiji od 2000. godine smenjivale loše vlade, a da je aktuelna najgora iako je čine njihovi "dojučerašnji najbliži saradnici i saborci".

"To je ona rana koja teško boli. Oni koji su bili u prvim redovima borbe za srpstvo i veliku Srbiju sada se najviše dodvoravaju Amerikancima i ostalim zapadnjacima", rekao je Šešelj, koji smatra da je došlo vreme da Vučić i Nikolić "polože račune pred srpskim narodom".

Posebno im je zamerio što sada sprovode mere štednje koje nisu najavljivali u predizbornoj kampanji.

Skupu se prethodno obratio zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekavši da je vlast pokušala da onemogući današnji skup na centralnom gradskom trgu.

Nakon mitinga, pristalice Srpske radikalne stranke uputile su se u šetnju ulicama Beograda. Prema procenama policije, na skupu je oko 12 časova, kada je počelo okupljanje, bilo skoro 3.000 ljudi.

U beogradskoj policiji rekli su da su preduzete sve mere za obezbeđenje svih skupova koji su se danas održavali u glavnom gradu.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво