Читај ми!

Međusobne posete preko oficira za vezu

Glavni cilj sastanka, u okviru dijaloga o normalizaciji sa delegacijom Prištine u Briselu, bio je olakšanje života ljudi, rekao direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić. Dogovoreno je da se međusobne posete zvaničnika od 1. decembra dogovaraju preko oficira za vezu.

Đurić je, nakon petočasovnih razgovora u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu, rekao da su dve strane razgovarale o "debirokratizaciji života običnih ljudi", prenosi Tanjug.

"Dotakli smo se teme osiguranja motornih vozila, jer građani koji prelaze administrativnu liniju to veoma skupo plaćaju", rekao je Đurić, ističući da su razgovori protekli u konstruktivnoj atmosferi.

Osim toga, dogovoreno je da se posete zvaničnika Prištini i Beogradu od 1. decembra dogovaraju preko oficira za vezu, umesto preko Euleksa kao što je dosad bio slučaj.

Prema Đurićevim rečima, nije bilo reči o formiranju Zajednice srpskih opština, jer će o tome moći da se razgovara tek nakon što Kosovo dobije vladu.

Osim Đurića u srpskoj delegaciji bio je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo Dušan Kozarev, oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević i koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština Ljubomir Marić, dok je prištinsku delgaciju predvodila potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

Tahiri se nije obratila novinarima, a prema izvorima kosovske delegacije, o razgovorima će objaviti pisano saopštenje u Prištini.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво