Читај ми!

DSS: Trebalo odmah prekinuti Raminu posetu

Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete, smatra predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je da Srbiju nije ponizio albanski premijera Edi Rama svojim izjavama o Kosovu već premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog neadekvatnog odgovora i jer je dozvolio da Rama nastavi svoju posetu u Preševu.

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je Sanda Rašković Ivić.

U pisanoj izjavi, predsednica DSS-a je rekla da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti. Reagujući na izjavu Rame, Vučić je rekao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се