Читај ми!

Šarović: Šešeljev povratak odložen zbog Rame

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović negirao je da je povratak Vojislava Šešelja odložen iz medicinskih razloga i uz njegov pristanak. Šarović je potvrdio da Šešelj sutra dolazi u Beograd.

Nemanja Šarović kaže da je Vojislav Šešelj ostao dan duže u Haškom tribunalu na zahtev Beograda, dok se ne završi poseta albanskog premijera Edija Rame, prenosi Beta.

Šarović u pisanoj izjavi navodi da sa Šešeljem niko iz Haškog tribunala, bilo od lekara ili iz sekretarijata, nije čak ni razgovarao o tome kada će se vratiti u Beograd. Zato se Šešelj nije mogao saglasiti sa novim odlaganjem povratka u Srbiju niti bi se s tim ikada složio.

Zamenik predsednika SRS-a ističe da je netačno da je Šešelju bila neophodna bilo kakva operacija kako bi bio u stanju da se vrati u Beograd.

Ta izjava je usledila kao reagovanje na izjavu potpredsednika Vlade Srbije i šefa Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasima Ljajića da je lekarski tim zatražio da se Šešeljev povratak odloži za još jedan dan, kao i da se "Šešelj saglasio sa zahtevom lekara".

"Takođe, netačno je da je povratak odložen zbog prevođenja medicinske dokumentacije kako je najpre saopštio Rasim Ljajić. Sve tehničke procedure potrebne kako bi Šešelj napustio Pritvorsku jedinicu UN završene su u petak, od kada njegov povratak ne zavisi od njega, već isključivo od volje Tribunala i Vlade Srbije", napomenuo je Šarović.

Potvrdio je da Vojislav Šešelj sutra dolazi u Beograd.

"Potvrđujem da je karta za gospodina Vojislava Šešelja izdata pre sat vremena za let JU 361 AMS-BEG, 12. nov 2014. (10.40 sati)", napisao je Šarović na svom Tviter nalogu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара