Vasin: Još osećamo gorak ukus zbog SVM

Demokratska stranka je izuzetno neprijatno iznenađena podrškom koju je SVM pratično dao pokušaju SNS da nasilno promeni vlast u Vojvodini i "taj gorak ukus u ustima još uvek osećamo", rekao je predsednik Pokrajinskog odbora DS i potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin.

Vasin je istakao da pitanje koalicionih odnosa DS sa SVM mora biti razmotreno u sledećim danima i to hladne glave, uz uzimanje u obzir svih okolnosti.

"Bez obzira na ranu koja je još uvek sveža treba pokušati pronaći lek za nju", kazao je Vasin Tanjugu.

On je istakao da je DS uvek bila privržena vojvođanskim vrednostima, posebno ceneći mađarsku nacionalnu zajednicu, kao najveću u Pokrajini i da je zbog toga smatrala da je Savezu vojvođanskih Mađara mesto u pokrajinskoj vlasti.

"Kao dokaz tome je činjenica da je DS pozivala SVM u vlast u Vojvodini i kada je mogla da formira vlast bez njih", rekao je Vasin.

Na pitanje da li je DS u ovom trenutku bliža odluci o smeni Ištvana Pastora sa mesta predsednika pokrajinske skupštine ili dogovoru i ostanku SVM- a u pokrajinskoj vlasti, Vasin je rekao da to čemu je DS bliže u ovom trenutku niko ne može predvideti.

"Treba razgovarati i treba pokušati pronaći rešenje, ali rešenje se ne može ponuditi samo od jedne strane, već od obe", rekao je Vasin.

Odgovarajući na optužbe potpredsednika SNS-a Igora Mirovića da je DS nudila poslanicima i do 100.000 evra da pređu u njihove redove, Vasin je rekao da je "SNS dvolična do bezobrazluka".

"Kada u Kragujevcu menjaju vlast vode odbornike u karantin, kada ljudi tokom noći menjaju politička opredeljenja onda je to sprovođenje volje naroda i birača, kao i kada se u desetinama opština u Srbiji brutalno upodobljava vlast sa republičkom, a kada u Vojvodini legalno izabrana vlast dve i po godine odbija nasrtaje svih mogućih vrsta i kada se na legalan način održi ta vlast u Pokrajini onda je to, kako rekoše u SNS, jedan od primera naveće korupcije", ocenio je Vasin u izjavi Tanjugu.

On je kazao da je najbolji dokaz njegovih tvrdnji prosto sabiranje odbornika i poslanika koji su iz drugih stranaka u Novom Sadu, mnogim lokalnim samoupravama i Pokrajini, prešli u SNS.

Po Vasinovim rečima, dvoje poslanika pokrajinske skupštine koji su prešli u redove DS, to su učinili isključivo zbog razočarenja u politiku SNS-a i to je, po njemu, "svima jasno".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво