Читај ми!

Kostreš: Neće biti vanrednih izbora

Pokrajinska vlast će opstati do redovnih izbora 2016. godine, kaže Bojan Kostreš iz LSV-a. Ističe da su interesi građana u Vojvodini i ustavno-pravni položaj prioriteti nove Pokrajinske vlade.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine je rekao da je već utvrđen program nove pokrajinske administracije kojim će se baviti u narednih godinu i po dana.

Kostreš je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da su u prvi plan stavljeni interes građana i ustavno-pravni položaj Vojvodine.

"Na taj način pokazaćemo da možemo da upravljamo Vojvodinom i da smo s pravom već četvrti put dobili vlast", kaže Kostreš.

Ističe da je većina ljudi u novoj pokrajinskoj vladi nestranačke ličnosti i to je dokaz da nije reč o kadrovskim rešenjima, već o programu koji odgovara Vojvodini.

Upitan da li je tesna većina dovoljna da vlast opstane do redovnih izbora, Kostreš je rekao da za legitimitet nije toliko bitan broj poslanika.

"Većina postoji, da li će doći do daljih promena u vojvođanskoj administraciji videćemo vremenom. Siguran sam da neće biti vanrednih izbora u Vojvodini jer odluku o tome donosi pokrajinska administracija, a i Vojvodina ima tradiciju da ne održava vanredne izbore i mi ćemo je poštovati", istakao je Kostreš.

Napomenuo je da Savez vojvođanskih mađara, koji je deo pokrajinske vlade, nije podržao rekonstrukciju kao što je najavljivano.

"To je potpuno iznenađenje za sve nas jer su Savez vojvođanskih Mađara, i predsednik parlamenta Ištvan Pastor, sve vreme najavljivali da će glasati i ubeđivali nas da je sve u redu do poslednjeg momenta, kada su nas obavestili...", rekao je Kostreš.

Ističe da će se u narednom periodu razgovarati o tome da li ta stranka treba da ostane u vlasti.

Kostreš nije saglasan sa navodima iz Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da se rekonstrukcija svela na dogovore o funkcijama i kadrove.

"Njihovo je pravo da donesu odluku koju žele i odrede put kojim će ići. Mi jesmo koalicija ali ne znači da moramo da imamo identične stavove...", kaže zamenik predsednika LSV.

Komentarišući navode da je "navatavana većina", Kostreš je rekao da "svako ko gubi ima pravo da se ljuti", i istakao da je prelazak poslanika iz jedne u drugu stranku postala tradicija i veliki društveni problem u Srbiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи