Читај ми!

Đukanović: U Donjecku sam bio privatno

Poslanik SNS Vladimir Đukanović rekao je da je na izbore u Donjeck išao samoinicijativno, kao građanin, a ne poslanik i da zbog toga ne vidi potrebu da se bilo kome pravda.

"Ne vidim potrebu da se bilo kome pravdam kada i gde idem na privatna putovanja, osim svojoj ženi da bi znala gde sam, rekao je Đukanović novinarima u parlamentu", prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara, Đukanović je rekao da je sa kolegom Blažićem posmatrao izbore u "Narodnoj Republici Donjeck" i da su tamo otišli na poziv njegovih prijatelja "iz jedne nevladine organizacije iz Moskve koja se bavi posmatranjem izbora u Rusiji i istočnim i baltičkim zemljama" i koja im je platila putovanje.

Đukanović je dodao da nije obavestio šefa stranke i premijera Aleksandra Vučića o odlasku u Donjeck, jer je to bilo, kako je ponovio više puta, privatno putovanje, ali i da je spreman da snosi posledice, ukoliko SNS proceni da je učinio bilo šta što iziskuje kaznu.

"Tamo smo išli kao građani i insistirali smo da se nigde ne pominje to da smo poslanici. Ovakvo putovanje se dešava jednom u životu i ne bih ga propustio ni za šta na svetu, a ako sam prekršio stranačku disciplinu neka me kazne", naglasio je Đukanović.

Đukanović je dodao i da je, pošto je novinar, hteo da vidi pravu istinu o dešavanjima u toj zemlji, a da je uradio i "reportažu i neke intervjue".

Prema njegovim rečima, u Donjecku na izborima je bilo i mnogo posmatrača iz Evropskog parlamenta.

U "odbranu" svog stranačkog kolege stao je i šef posalničkog kluba SNS Zoran Babić koji je takođe naglasio da su Đukanović i Blažić u Donjecku bili privatno.

"Nisu išli kao poslanici, nisu otišli sa putnim nalogom vlade ni skupštine, ali o njihovom činu i eventualnim sankcijama raspravljaće stranački organi", rekao je Babić skupštinskim izeštačima.

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović zatražio je objašnjenje po kom osnovu su Đukanović i Blažić bili posmatrači na izborima u samoproglašenim republikama Donjeck i Lugansk.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво