DSS: Rekonstrukcija ne donosi ništa dobro Vojvodini

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Srbije Milenko Jovanov izjavio je da rekonstrukcija Pokrajinske vlade Bojana Pajtića neće doneti ništa novo, ni dobro, građanima Srbije koji žive u Vojvodini.

"Osnovni i najveći problem Pajtićeve vlasti je njena politika, a ne personalna rešenja. Ta vlast je u prethodnom periodu vodila politiku kkoja je često prelazila granice koje je postavio Ustav i bila usmerena na stvaranje od Vojvodine države u državi", navodi se u soapštenju Jovanova. 

Kako se dodaje, vlast Demokratske stranke već dugo vodi "izrazito centralističku politiku koja potpuno zanemaruje intrese građana koji ne žive u Novom Sadu i okolini i koja nema sluha za probleme mnogih gradova i opština u Sremu, Bačkoj i Banatu".

Prema njegovim rečima, vlast nema odgovor na pitanje gde su potrošene milijarde dinara u Razvojnoj banci, Fondu za kapitalna ulaganja, pokrajinskim sekretarijatima i ustanovama.

"Činjenica da će u rekonstruisanoj vladi ogroman uticaj imati stranka Nenada Čanka pokazuje da će politika podržavljenja Vojvodine u identitetskom i institucionalnom smislu biti još više zastupljena", ističe predsednik pokrajinskog odbora DSS-a, koja ima poslanike u pokrajinskoj skupštini.

Zbog nastavka te "duboko pogrešne politike", današnja rekonstrukcija se i ne vrši zbog građana i njihovih intetresa, nego isključivo zarad očuvanja vlasti za još neko vreme i u interesu stranaka koje čine vlast u Vojvodini, ocenio je Milenko Jovanov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи