Vals u poseti Srbiji 6. i 7. novembra

Predsednik Vlade Francuske Manuel Vals boraviće 6. i 7. novembra u poseti Srbiji, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom, saopšteno je iz kabineta francuskog premijera.

Poseta šefa francuske vlade imaće ekonomsku, političku i komemorativnu dimenziju, piše u saopštenju objavljenom na vebsajtu francuske vlade, prenosi Tanjug.

Vals će se u Beogradu sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Premijer Vals predvodiće delegaciju francuskih privrednika - predstavnika 35 preduzeća i ekonomskih aktera, koji će učestvovati na poslovnom forumu čiji je cilj jačanje trgovinskih odnosa između Srbije i Francuske.

Dve strane će potpisati i više bilateralnih ugovora, posebno u domenu saobraćaja i partnerstva između javnog i privatnog sektora.

Poseta Valsa, na Vučićev poziv, biće "prva poseta nekog šefa francuske vlade demokratskoj Srbiji u vreme kada ta zemlja, istorijski bliska s Francuskom, sprovodi ambiciozne reforme uprave i modernizacije, istovremeno se otvarajući ka normalizaciji odnosa sa susedima", navedeno je u saopštenju.

Premijeri Vučić i Vals i gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetiće Obrenovac, pogođen majskim poplavama, gde će obići radove na obnovi, kojoj je doprinela i Francuska.

Vals će se sastati i s članovima francuske zajednice u Srbiji, koji su spontano odlučili da prikupe pomoć za stanovništvo područja pogođenih poplavama.

Sto godina posle izbijanja Prvog svetskog rata, Vals i Vučić će obići spomenik Francuskoj na Kalemegdanu, u znak sećanja na bratstvo iskovano u ratu, koje je učvrstilo prijateljstvo između Srbije i Francuske, piše u saopštenju.

Premijer Vals će razgovarati i sa studentima Beogradskog univerziteta, kojima će preneti podršku Francuske evropskoj budućnosti Srbije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 03. nov 2014, 17:10) - anonymous [neregistrovani]

Zovite me Žak

Tradicionalno prijateljski odnos, koji je Vučić obnovio i učvrstio, a koji će biti dodatni vetar u leđa Srbiji na putu ka evrointegracijama. Svaka podrška nam je dobrodošla, pogotovo ona koja je ovako iskrena i bez lažnih interesa.

(ponedeljak, 03. nov 2014, 11:02) - anonymous [neregistrovani]

napokon..

pravi Covek..rusi mi dosadise..