Mali: Grad nastavlja da štedi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će Grad nastaviti sa politikom štednje, racionalizovati finansije i ukinuti nepotrebne troškove.

Prvi čovek Beograda kaže da Grad ne planira da se zadužuje ni jedan novi dinar. Grad je uspeo da budžetski deficit smanji sa 20,25 na 10,03 odsto, rekao je Siniša Mali i najavio da je cilj da se do kraja sledeće godine deficit prepolovi.

"Sledeća godina će biti teška jer na naplatu dolaze krediti koje je uzimala prethodna vlast - 83 miliona evra", rekao je Siniša Mali, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, da bi vratili kredite, koji čine petinu budžeta, ukinuće nepotrebne troškove - reprezentaciju, marketing, promociju.

Mali je naveo da je Grad uspeo da vrati 9,5 milijardi zaostalih dugovanja i dodao da očekuje da konsolidacija gradskih finansija bude završena do kraja 2015. godine.

Gradonačelnik Beograda tvrdi da su zauzeli novi pristup u planiranju finansija - troškove planiraju na osnovu projektovane zarade.

Siniša Mali, takođe, tvrdi da je "prekinuto sa javašlukom" u gradskim preduzećima i da se prvi rezultati već vide.

Kao primer je naveo JP "Ada Ciganlija" i JKP "Pogrebne usluge", koja Grad više ne subvencioniše.

"Želimo naredne godine još da smanjimo broj preduzeća koja subvencionišemo", rekao je Mali.

Priznaje da su problemi u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) veliki, a kao značaj korak ka racionalizaciji u tom preduzeću navodi brojanje putnika, koje bi trebalo da da pravu sliku o potrebama za prevozom u gradu.

Mali je kazao da će za konsolidaciju GSP-a biti iskorišćene dve milijarde dinara. On je istakao da GSP u svim gradovima Evrope dobija subvencije, ali taj nivo mora da bude podnošljiv.

Zaključio je da je plan da beogradsko saobraćajno preduzeće do 2016. bude konsolidovano, sa optimizovanim linijama.

Gradonačelnik Beograda je negirao navode opozicije da je rebalansom povećana masa za plate za jedan odsto, precizirajući da su "plate u gradskoj upravi smanjene za 3,7 odsto".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи