Читај ми!

Francuska pohvalila napredak Srbije ka EU

Predsednica Odbora za spoljne poslove Nacionalne skupštine Francuske Elizabet Gigu pohvalila je napredak Srbije u procesu evropskih integracija.

Elizabet Gigu je u Skupštini Srbije razgovarala sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Aleksandrom Đurović o napretku Srbije u procesu evrointegracija, piše Tanjug.

Istakla je da je uloga Skupštine ne samo donošenje reformskih zakona, već i kontrola njihove primene, ali i održavanje stalnog dijaloga sa građanima i civilnim društvom.

Aleksandra Đurović je, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, zahvalila Francuskoj na snažnoj podršci koju pruža Srbiji na putu evropskih integracija, poručivši da u Narodnoj skupštini postoji konsenzus po pitanju evropskih integracija.

Podsetila je da je u decembru 2013. doneta Rezolucija o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, čime su Narodna skupština i relevantni odbori uključeni u proces pregovora za članstvo.

U kontekstu evropskih integracija Đurović je istakla i značaj regionalne saradnje država Zapadnog Balkana i navela da Srbija aktivno učestvuje u svim regionalnim inicijativama.

Sagovornice su razmenile mišljenje i iskustvo i po pitanju zastupljenosti žena u dva parlamenta i značaju funkcija koje obavljaju.

Sastanku su prisustvovale i zamenica predsednice Odbora Dijana Vukomanović i članica Odbora Aleksandra Tomić, kao i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Sa Gigu se sastao i šef poslanika DS-a Borislav Stefanović. Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa Elizabet Gigu o daljem procesu evropskih integracija Srbije i unapređenju bilateralnih odnosa dve države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи