Читај ми!

Stevanović: Vlast mi je oteta

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je novinarima da između njega i novog gradonačelnika Radomira Nikolića nije bilo primopredaje, jer mu je, kako kaže, vlast oteta.

Kragujevčanima se posle nasilne promene vlasti umesto gradonačelnika nudi stečajni upravnik, iako je građanima obećano da će se od države naplatiti dug "Namenske" od dve milijarde dinara i da će biti doveden veliki broj investitora u Kragujevac, rekao je Veroljub Stevanović na vanrednoj konferenciji stranke "Zajedno za Šumadiju", čiji je lider. 

Nasledili su grad koji je sa 137. došao na 3. mesto u Srbiji po razvijenosti, dodao je Stevanović. 

On je rekao da ima mnogo problema, ali koji god grad u Srbiji da uporedite sa Kragujevcem – on je u goroj situciji.

"Samo kada bi nam vratili 300 miliona dinara iz transfernih sredstava – to bi bilo više nego dovoljno da nemamo problema u budžetu. Bio bih srećan da mogu da vidim nešto bolje, ali se bojim da toga neće biti, uzimajući u obzir sastav novog Gradskog veća. Izlaz iz ove situacije vidim u novim izborima i imam predosećaj da će oni biti i raspisani za nekoliko meseci", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, izbori su jedini način da se stvari u Kragujevcu promene. 

Saša Milenić, potpredsednik stranke "Zajedno za Šumadiju", kaže da su Kragujevčani ostali bez lokalne samouprave i prava da sami biraju organe lokalne vlasti. 

U prekrajanje izborne volje Kragujevčana grubo se umešala centralna vlast i koristivši nedoslednost i manjkavost zakona uspela da promeni vlast u Kragujevcu, rekao je Milenić.

"ZZŠ već sutra počinje sa poslovima uspostavljanja volje Kragujevčana da se obnovi lokalna samouprava u Kragujevcu. ZZŠ u stvari ulazi u kampanju", objasnio je Milenić.

Mi ćemo uskoro predstaviti koncept dvorišne politike u Kragujevcu, ističe Milenić. ZZŠ, prema njegovim rečima, kreće među Kragujevčane.

"Ne biste dobili poverenje Kragujevčana da ste pred njih na izbore izašli sa ponudom da budete stečajni upravnik. To možete javno reći samo zato što vas Kragujevčani nisu ni birali. Gradu koji doveo najveće svetske brendove i postao najveće gradilište sa međunarodnim priznanjima i preporodio putnu infrastrukturu, sa najvećim agrarnim budžetom – ne treba stečaj", istakao je Milenić.

Milenić ne očekuje da će nova garnitura biti revanšistički raspoložena i da će se metodama policijskih pritisaka i političkih zloupotreba oslobađati svojih političkih protivnika, zato što je, kako kaže, upravo na tim metodama stvorena nova skupštinska većina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи