Читај ми!

Vlada ne licitira sa otpuštanjima

Srbija ne licitira brojem onih koji će ostati bez posla u javnom sektoru, već sa MMF-om pokušava da napravi održiv i sposoban sistem koji će podržati privredni oporavak i rast, kaže ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Ministarka Kori Udovički, odgovarajući na pitanje novinara da li MMF traži da se u Srbiji, tokom naredne tri godine, iz javnog sektora otpusti 95.000 ljudi – kaže da srpska vlada "ne licitira brojevima", već pokušava da minimizira negativne efekte koji deluju na standard života, a poboljša ono što će unaprediti delotvornost i uređenost države, prenosi Tanjug

"Mi ne odgovaramo na zahtev MMF-a već s njim razgovaramo o tome da napravimo najbolji mogući način, stvorimo trajne uštede u budžetu i napravimo sistem održivim i sposobnim da podrži privredni oporavak i rast", istakla je Udovički posle sastanka sa hrvatskim ministrom uprave Arsenom Baukom.

U razgovoru dvoje ministara konstatovano je da Srbija i Hrvatska imaju slične probleme u ovom resoru i da je Hrvatska kao članica EU korak ispred Srbije u regulaciji državne uprave.

Kori Udovički kaže da će Srbija i Hrvatska kroz jaču saradnju razmenjivati iskustva u ovom sektoru i ubuduće, naročito u segmentima reforme sistema plata i zarada u javnoj upravi, uređenju uprave i razmeni i saradnji u elektronskoj upravi.

"Hrvatska je članica EU i kao takva uglavnom je korak ispred nas u ovim reformama. Mada vidimo da nismo toliko daleko i da ćemo kroz jaču saradnju moći da razmenimo iskustva na obostranu korist", ističe Udovički.

Ministar uprave Hrvatske Arsen Bauk kaže da su problemi Srbije i Hrvatske isti kada je reč o platama u javnom sektoru, reformi javne uprave i upravnih postupaka.

Dodaje da će Hrvatska preneti Srbiji iskustva u procesu pristupanja Evropskoj uniji, a da je na današnjem sastanku bilo reči i o izborima za savete nacionalnih manjina koji Hrvatsku očekuju u 2015. godini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво