DSS: Neprihvatljivo smanjenje plata i penzija

Demokratska stranka Srbije je saopštila da se protivi smanjenju zarada zaposlenima u sektoru obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, uniformisanim licima u policiji i vojsci, kao i smanjenju penzija.

Član Predsedništva DSS Dragan Maršićanin je poručio da "neophodna štednja mora i može da se ostvari na drugim stranama i na drugi način", prenosi Beta.

"Rebalans budžeta, kao akt koji daje zakonsko pokriće onome što je već urađeno, na precizan način oslikava loše ekonomske rezultate Vlade i raskrinkava samoreklamerske neistine i lažna obećanja kojima građane obasipa već dve i po godine", ocenio je Maršićanin na konferenciji za novinare.

DSS je ukazao da "ključni element procesa rašavanja ekonomske krize treba da bude povećanje prihoda, a to je moguće da se postigne, uz sve ostale mere, samo oživljavanjem domaće privrede, povećanjem proizvodnje i zaposlenosti".

Smanjenje penzija je, po oceni te vanparlamentarne strane, neustavno.

"Da je Srbija pravna država, kao što nije, i da je Ustavni sud, kako Ustav utvrđuje, samostalan i nezavisan državni organ koji štiti ustavnost i zakonitost, kao što nije, on bi dao brz i konačan odgovor na ovo pitanje. Budući da je Ustavni sud produžena ruka izvršne vlasti, uzaludno je tome se nadati", navodi se u saopštenju DSS.

Istaknuto je da je smanjenje plata u javnom sektoru i penzija neprihvatljivo i zbog toga što "kasne ili se odlažu reforme javnog sektora i javnih preduzeća, ne sprovodi se racionalizacija zaposlenosti u javnom sektoru, a ozbiljan plan suzbijanja sive ekonomije ne postoji".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи