Читај ми!

Investiciona konferencija o Srbiji u Londonu

Premijer Aleksandar Vučić održaće u ponedeljak predavanje na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije. U sredu će, zajedno sa britanskim ministrom za biznis Vinsom Kejblom, biti domaćin skupa posvećenog investicijama u Srbiji, objavljeno je u Londonu.

Investiciona konferencija pod nazivom "Srbija - dan investicija", namenjena top menadžerima i vodećim investitorima širom Evrope, održava se kako bi se razgovaralo o razvoju Srbije kao glavne međunarodne poslovne destinacije u regionu i mogućnostima koje se otvaraju za investitore, javlja Tanjug.

Kako je navedeno na sajtu Britansko-srpske privredne komore, na konferenciji će biti reči i o procesu evropskih integracija i položaju Srbije na raskrsnici između Istoka i Zapada, što investitorima omogućava jedinstven bescarinski izvoz, kao i o reformama koje sprovodi srpska Vlada kako bi od Srbije načinila što privlačniju poslovnu destinaciju.

Predviđeno je da na investicionoj konferenciji učestvuju ministri finansija i privrede u Vladi Srbije Dušan Vujović i Željko Sertić, bivši kancelar Austrije Alfred Guzenbauer, koji je i savetnik premijera Srbije, direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu, Evropu i centralnu Aziju Elen Goldštajn i predsednik Britansko-srpske privredne komore ser Pol Džadž.

Tokom posete Londonu, premijer Vučić će u ponedeljak 27. oktobra održati i predavanje na Londonskoj školi ekonomije.

Kako je navedeno na sajtu ove obrazovne institucije, predavanje će trajati sat vremena a domaćin će biti Džejms Ker-Lindzi, stučnjak ove škole za pitanja Balkana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво