Читај ми!

Busek: Sastanak u Beogradu važan signal

Bivši specijalni koordinator Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope Erhard Busek pozdravio je danas održavanje neformalnog sastanka šefova diplomatija i privrede u Beogradu, ocenivši da je reč o "važnom signalu".

Održavanje sastanka je sasvim u redu i to je pravi način, ali moramo da vidimo njegove rezultate, rekao je Erhard Busek na pitanje Tanjuga kako komentariše jučerašnji skup u Beogradu.

Dodao je da je sada potrebno da se vidi šta su se svi učesnici dogovorili na konferenciji, ali je naglasio da je reč o "važnom signalu u ovom trenutku".

Busek je novinarima na marginama međunarodne konferencije o Balkanu i EU prokomentarisao i incidente na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

Prema njegovim rečima, tu nije reč o incidentima već, kako objašnjava, o akciji koja je imala za cilj da isprovocira nove probleme i poteškoće.

"To je rešeno na pravi način i vlade obe zemlje moraju da smire situaciju i rade na unapređenju odnosa", rekao je Busek.

Osudio je napade na Srbe i Albance i njhove radnje koji su usledili posle meča.

"Obe vlade moraju da reše te slučajeve. Vi ste susedi i morate da živite zajedno, a ne odvojeno jedni od drugih", poručio je Busek.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво