Читај ми!

Poslanici vladajuće koalicije o rebalansu

Šef poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić smatra da je rebalans budžeta posledica neodgovornih odluka u ekonomiji iz prošlosti. Poslanik SPS-a Đorđe Milićević ističe da je ovaj Predlog realan. Poslanica NS-a Dubravka Filipovski navodi da su mere fiskalne konsolidacije neminovne.

Zoran Babić ističe da je DS dok je bio na vlasti povećavao troškove i plate u javnom sektoru umesto da je, kao i ostale zemlje, preduzeo mere neophodne za ozdravljenje ekonomije, prenosi Tanjug.

Šef poslaničke grupe SNS-a je novinarima u Skupštini Srbije rekao da rebalanst predstavlja "gorku pilulu" za izlečenje.

"Ovo su oni gorki lekovi o kojima smo govorili i u predizbonoj kampanji, ovo su reformske stvari za koje smo dobili podršku građana Srbije, ovo je ona gorka pilula koja je neophodna da se proguta kako bi ozdravljenej mogli da očekujemo do 2016.godine", navodi Babić.

Šef poslaničke grupe SNS-a kaže da je jasna poruka Vlade - rebalansom i drugim zakonima dati su jasni rokovi za privatizaciju "gubitnicima privatizacije - kako ih je nazivao DS" da se taj bolan proces završi.

Babić naglašava da bi Srbija bankrotirala da je ova vlada nastavila ekonomsku politiku prethodnih.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ističe da je Predlog rebalasa budžeta za 2014. godinu realan, što pokazuje odgovornost Vlade prema ekonomskoj situaciji u zemlji.

"Budžet mora da obezbedi život. Ako imamo nerealan budžet, imaćemo i nerealan život", rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije.

Na pitanje kako će SPS objasniti građanima zašto podržavaju predlog kojim se smanjuju plate i penzije, Milićević je odgovorio da je moglo da se bira samo između dve opcije - spiska lepih želja i realne situacije.

Milićević je dodao da se poslanička grupa SPS-a bavi detaljima rebalansa i da ne može da iznese konkretne detalje s obzirom na to da je materijal preobiman.

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski takođe smatra da su mere koje vlada preduzima u skladu sa realnošću.

"Manje plate i penzije koje su predviđene ovim rebalansom podjednako pogađaju svakog građanina Srbije i podjednako su teške, ali neminovne i to je nešto što moramo svi da shvatimo", smatra Filipovski.

Prema njenim rečima, takva situacija je realnost u kojoj se Srbija nalazi, pa je zato stezanje kaiša i smanjenje javne potrošnje uz štednju strategija ove vlade, ističe Filipovski.

Smatra da je to nešto što se mora izdržati da bi sutra bilo bolje i dodaje da su građani Srbije toga svesni.

"Do sada smo trošili mnogo više nego što smo zarađivali, to mora neko da preseče. Ova vlada je odlučna da to uradi i bez ovih mera, bez štednje, možemo samo dalje da tonemo", navodi Filipovski.

Poslanica NS-a ocenjuje da će štednja i ekonomski oporavak već sledeće godine doneti prve konkretne rezultate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво