Читај ми!

Polemika zbog izjave Zorana Babića

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić kaže da je Demokratska stranka poput ebole zarazila srpske finansije. Borislav Stefanović iz DS-a odgovara da su Babićeve reči dehumanizacija političkih rivala i traži izvinjenje.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić poručuje da je demokratska stranka kao ebola zarazila finansije, prenosi Beta.

"Ali mi se borimo i trudimo da izlečimo njihove brljotine", poručuio je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Navodi da je predložen rebalans budžeta za 2014. godinu deo reformskih mera politike vlade, za koje je ona dobila podršku većine građana.

"To je gorka pilula koju smo morali da popijemo radi našeg ozdravljenja", kaže šef poslanika SNS-a.

Prema njegovim rečima, kada je SNS došao na vlast likvidnost budžeta je bila takva da je moglo da se isplati pola plate za zaposlene u javnom sektoru, dok je sada likvidnost takva da smo svetlosnim godinama udaljeni od bankrota.

Dodaje i da ne razume zašto se sada DS brine o sudbini državnih preduzeća, kada za njih nije mogla da pronađe strateškog partnera i kada je na njih trošila 750 miliona evra.

Šef poslaničke grupe SNS-a objašnjava i da su davanja za političke partije veća, jer je tako propisao zakon koji je doneo DS.

Predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke u parlamentu Srbije Borislav Stefanović kaže da Babićev nastup predstavlja "opasnu dehumanizaciju političkog protivnika".

"To je primitivni rečnik ispod svakog nivoa kojim se služe ljudi koji znaju samo da smanjuju plate i penzije i da guše medije. Posle psihijatrijskih slučajeva mrzitelja Srbije, kako su nas nekada nazivali, normalno je da nas danas porede sa bolestima. Takva dehumanizacija političkih protivnika može imati veoma opasne posledice", ističeStefanović.

Poslanik DS ocenjuje da su takve izjave "bezobrazne i potpuno neprihvatljive" i da bi bilo korektno da se Babić javno izvini Demokratskoj stranci zbog onoga što je izrekao za skupštinskom govornicom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво