Читај ми!

Nikolić: Mere štednje daće pozitivne rezultate

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznao je predsednika grčkog parlamenta Evangelosa Meimarakisa o merama fiskalne konsolidacije koje sprovodi naša zemlja i dodao da očekuje da će one dati pozitivne rezultate, kao što to pokazuju mere koje je sprovela Grčka.

Nikolić je u razgovoru sa Meimarakisom istakao da je Srbija odlučila da sprovede mere fiskalne konsolidacije, što je, kako je ocenio, nešto što će građanima teško pasti i većini se neće dopasti, prenosi Tanjug.

"Međutim, to je neko morao da učini, da bi naša privreda počela da se oporavlja i da bi naši građani imali šansu da za nekoliko godina žive u modernoj i uspešnoj zemlji. Naši ljudi su odgovorni i mislim da su svesni da je ovo moralo da se učini", rekao je Nikolić tokom razgovora sa Meimarakisom.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Nikolić rekao da mu je poznato da je i Grčka nedavno prošla kroz slično iskustvo i da mu je drago što su mere koje su oni sproveli počele već da daju pozitivne rezultate, kao što će i mere Vlade Srbije izvesno dati pozitivne rezultate u Srbiji.

Predsednik Nikolić je zahvalio svom gostu na principijelnoj politici Grčke po pitanju Kosova i Metohije, kao i na podršci Srbiji na njenom putu evrointegracija.

"Strateško opredeljenje Srbije je da što pre postane punopravni član Evropske unije, ali to ne znači da ćemo prekidati prijateljske i partnerske odnose sa drugim zemljama koje nisu u Evropskoj uniji", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije i predsednik grčke Skupštine složili su se da, i pored odličnih odnosa između naše dve zemlje, još uvek ima prostora za unapređenje međusobne saradnje, a pogotovo na polju ekonomskih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Vučić: Srbija stvara povoljnu klimu za grčke investitore

Premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom grčkog parlamenta rekao je da Srbija stvara povoljnu privrednu klimu koja će privući veći broj grčkih investitora.

Vučić se zahvalio Vladi Grčke na pomoći koju je uputila Srbiji tokom obimnih poplava i na političkoj podršci evropskom putu, kao i na principijelnom stavu Grčke o statusu Kosova i Metohije, saopšteno je iz premijerog kabineta.

Predsednik grčkog parlamenta Evangelos Meimarakis je istakao da ta zemlja pruža podršku ekonomskim reformama koje sprovodi srpska vlada, kao i evropskom putu Srbije.

''Verujem u parlamentarnu diplomatiju koja pomaže sprovođenju politike i unapređenju saradnje među narodima. Vi ste mala zemlja sa velikom snagom i dušom. I vi i mi smo dokazali da možemo da budemo tačka stabilnosti u Evropi'', istakao je Meimarakis.

Kako se navodi, Vučić i Meimarakis su razgovarali i o poseti grčkog premijeraAntonisa Samarasa Srbiji u decembru ove godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара