Читај ми!

Tači: Nije bilo lako sa Dačićem

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da mu nije bilo lako da vodi dijalog sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, ali da je Briselski sporazum bilo neophodno postići.

Hašim Tači je rekao da je bilo teško voditi razgovore sa Ivicom Dačićem nakon stogodišnjeg sukoba Srbije i Kosova, prenosi Tanjug.

"Danas je sasvim normalno da se Dačić u Beogradu sreće sa ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem", rekao je Tači na oproštajnom susretu sa odlazećom visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Tači je odao priznanje naporima koje je Eštonova uložila u dijalog i obećao da će se on nastaviti kako bi i Srbija i Kosovo mogli da napreduju ka EU.

Eštonova je ukazala da je kroz dosadašnji dijalog o normalizaciji mnogo postignuto, ali da mnogo tek treba da se uradi.

"Znam da se suočavate sa ozbiljnim izazovima", rekla je i osvrnula se na ustavnu i parlamentarnu krizu koja već mesecima potresa Kosovo.

"Šta god da se desi, dijalog treba nastaviti kako bi se narodima omogućio mir i stabilnost", rekla je Eštonova i izrazila nadu da će svi narodi Zapadnog Balkana biti narodi EU.

Eštonovu će funkciji visoke predstavnice u novoj Komisiji naslediti Italijanka Federika Mogerini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи