Читај ми!

Opozicija Tačiju: Ne trgujemo funkcijama

Koalicioni opozicioni blok VLAN poručuje da ne dolazi u obzir da Hašim Tači bude predsednik Kosova. VLAN reaguje povodom vesti da je lider DPK Hašim Tači spreman da popusti za funkciju predsednika skupštine Kosova i premijera samo da bi postao predsednik.

Generalni sekretar DSK Ismet Bećiri ističe da je za DSK i za koalicioni blok VLAN to apsolutno neprihvatljivo, prenosi Tanjug.

"Mi se ne bavimo trgovinom, to je neprihvatljivo. Da pričamo o funkciji predsednika Kosova za nekoga koji nema većinu u skupštini, ne dolazi u obzir. Za DSK ali i za koalicioni blok VLAN to je apsolutno neprihvatljivo", poručuje generalni sekretar DSK-a Ismet Bećiri, prenosi dnevnik Tribuna.

Kako navode prištinski mediji, koalicija VLAN (Demorkatski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Samoopredeljenje) najverovatnije će se obratiti Ustavnom sudu da razjasni i objasni u detalje tacku 127 odluke Ustavnog suda.

Kosovska presednica Atifete Jahjaga odbila je da pošalje Ustavnom sudu zahtev za razjašnjenje tačke 127, što je tražilo 17 poslanika nealbanskih zajednica.

"S obzirom da to nije učinila presednica Kosova, najverovatnije ćemo učiniti mi kao poslanici koalicije i pitati Ustavni sud sta znači tačka 127 ali ne tražimo novu odluku Ustavnog suda nego razjašnjenje te tačke u detalje", kaže kandidat VLAN-a za premijera Ramuš Haradinaj.

Dodaje da je zabrinut kako se predsednica ophodi prema nealbanskim zajednicama koje daju veliki doprinos u prevazilaženju aktuelne političke situacije, prenose prištinski mediji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво