Polemika DS-a i SNS-a

Demokratska stranka ocenila je da je podatak da je veliki broj maloletnika učestvovao u seriji napada na građane Srbije ogledalo vlasti koja vlada buzdovanom, nasiljem, cenzurom i progonom pristojnosti iz društva. SNS odgovara da je demokratama krivo što su napadači pronađeni u rekordnom roku.

U saopštenju DS-a navodi se da odricanje od odgovornosti za stanje u zemlji, gde SNS drži sve poluge vlasti, nije dovoljno da se zaustavi talas nasilja, prenosi Beta.

"Srpskoj naprednoj stranci teško je da se odmakne od politike zarđale kašike i sendviča za progon manjina, ali su morali znati da kada predsednica Skupštine Srbije pozove na 'zatiranje semena zla' da će se zlo i dogoditi", navodi se u saopštenju DS-a.

U saopštenju te stranke se navodi da cenzura u medijima i kulturi, smanjivanje plata nastavnicima i roditeljima, kao i obračun s neistomišljenicima "predstavlja kamenicu u rukama mladih ljudi i ohrabrenje da se nasrne na sve što je drugačije".

"Nakon dve godine, jasno se vidi da je pobeda Srpske napredne stranke veliki civilizacijski poraz za Srbiju i povratak u devedesete godine", dodaje se u saopštenju DS-a.

Odgovor SNS-a

Srpska napredna stranka je, odgovarajući DS-u, ocenila da je demokratama krivo što je država, u "rekordno kratkom roku", pronašla počinioce napada na predstavnike nacionalnih manjina i što Srbija postaje "moderna i uređena" zemlja nakon decenije i po "demokratskog pljačkanja i pustošenja".

"Zavist i ljubomora DS-a je ogromna i, umesto da pokažu barem elementarno ljudsko i građansko zadovoljstvo što su vinovnici ovih teških krivičnih dela pronađeni i što će biti sankcionisani, oni se oglašavaju sramnim 'buzdovan saopštenjima', koja, naravno, najviše govore o njima i njihovoj političkoj kulturi", navodi se u saopštenju SNS-a.

Srpska napredna stranka je ocenila da je upravo DS trajno narušila stanje u Srbiji, kako se navodi, "pljačkanjem državne imovine, uništavanjem firmi, otpuštanjem, cenzurom i monopolom nad oglasnim prostorom u medijima".

"Htela DS to ili ne, Srbija konačno postaje moderna, uređena država, s jakim i nezavisnim institucijama, koja poštuje svoje građane i brine se o njima, država u kojoj se insistira na istinskim demokratskim vrednostima, i koja je zbog toga uvažavana u celom svetu", navodi se u saopštenju SNS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара