Stefanović o saradnji sa italijanskom policijom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktorka kancelarije za koordinaciju i planiranje policijskih snaga MUP Italije Anapaola Porci, razgovarali su o unapređenju i do sada dobre saradnje u borbi protiv prekograničnog kriminala na području EU.

Nebojša Stefanović je sa Anapaola Porci razgovarao o aktivnostima u okviru realizacije IPA projekta "Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije: međunarodna saradnja u krivičnom pravu", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Stefanović je istakao da je saradnja između ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Italije na svim nivoima izuzetno dobra i da veruje da postoji obostrana želja za njeno dalje unapređenje, posebno kroz razmenu iskustava i ekspertiza dveju strana.

Ministar je, osvrnuvši se na proces evropskih integracija kao glavni spoljno-politički prioritet, naglasio da MUP čini sve kako bi ispunilo neophodne uslove za što ranije otvaranje Pregovaračkog poglavlja 24 - Pravda, sloboda i bezbednost.

On je rekao da smo otvoreni za svaku vrstu predloga i pomoći koju bi Italija, ali i ostale članice Evropske unije bile spremne da pruže "i da je imenovanje eksperata sa obe strane, zaduženih za realizaciju ovog projekta, od velikog značaja za njegovo uspešno sprovođenje".

Stefanović i Porci su se složili da su prevencija i borba protiv organizovanog prekograničnog kriminala opšti cilj, "koji će dovesti do razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave nelegalnom trgovinom na prekograničnom nivou".

Porci je, imajući u vidu bogata iskustva MUP Italije u borbi protiv organizovanog kriminala, naročito teških krađa, falsifikovanja isprava, nedozvoljene trgovine drogama i ilegalnih transfera migranata, naglasila da je Italija spremna da MUP Srbije pruži svaki vid pomoći, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи