Verbić: Sa studentima smo već postigli dogovor

Studenti okupljeni u asocijaciji Studentski front protestuju ispred Ministarstva prosvete, a ministar Srđan Verbić kaže da im ne treba "pridavati medijsku pažnju" jer je sa legitimnim predstavnicima akademaca nedavno postigut dogovor.

Ministar Verbić je rekao da je procedura realizacije dogovora sa SKONUS-om počela, prenosi Tanjug

Imaju, kako je rekao Verbić, sve saglasnosti, mišljenje Ministarstva finansija i Sekretarijata vlade i potebno je samo da vlada potvrdi dogovor studenata, najverovatnije već na sutrašnjoj sednici.

Verbić je rekao da su studenti koji protestuju i pre nekoliko dana bili u Nemanjinoj ulici ali da ne znaju najbolje da artikulišu svoje zahteve, jer su zaboravili da ponesu svoje zahteve.

"Napisali su ih na licu mesta ali se nisu potpisali pa i kada bismo hteli da odgovorimo ne znamo kome", rekao je Verbić i naveo da je legitimno tražiti ministrovu ostavku.

Studenti okupljeni u organizaciji Studentski front, koji protestuju ispred Ministarstva prosvete, kažu da nisu postigli dogovor sa predstavnicima tog ministarstva i pozivaju kolege da im se pridruže.

Aleksandar Đenić iz te organizacije rekao je novinarima da je njihovu delegaciju primio posebni savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov i to na stepenicama ministarstva, ističući da to samo govori koliko imaju sluha i koliko im je stalo do studenata.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво