Nova stranka traži institut čestitosti za akademce

Poslanik Nove stranke Zoran Živković kaže da je većina u Skupštini Srbije odbila da na dnevni red stavi njihov predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju kojima je tražio uvođenje instituta čestitosti u akademskoj zajednici.

Zoran Živković navodi da je njegov astranka predložila takav institut, jer je u poslednje vreme "došlo do poplave plagijata", prenosi agencija Beta.

"Imamo bar jednog predsednika opštine koji je plagirao doktorat, bar jednog gradonačelnika, govorim o Siniši Malom, bar jednog ministra u Vladi Srbije, reč je o ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, a ko zna koliko ima još osim njih", rekao je Živković novinarima u parlamentu.

Lider Nove stranke napominje da su poslanici većine bez izuzetka glasali protiv predloga da se te dopune Zakona uvrste na dnevni red, čime su, kako je ocenio, poslali poruku da je plagiranje dozvoljeno.

"Zato izražavam zabrinutost, jer to znači da je plagiranje diploma i doktorata dozvoljeno, a ako može da se krade u akademskoj zajednici, onda možemo samo da brinemo šta se dešava u društvu", rekao je Živković.

Živković tvrdi da je ministar prosvete Srđan Verbić saglasan s predlogom Nove stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво