Читај ми!

SNS: Pajtić svađa manjine sa vladom

Vođe DS-a u Vojvodini jedva su dočekali šansu da izvuku korist za sebe od tuđe nesreće zbog huliganskih ispada, ocenjuju naprednjaci u saopštenju.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu ocenio je da su vođe Demokratske stranke u tom gradu, predvođeni liderom Bojanom Pajtićem, otišli u pekaru koju su napali ekstremisti, kako bi odatle poslali "zapaljive ekstremističke izjave protiv Vlade Srbije".

"Vođe DS-a u Vojvodini jedva su dočekali šansu da izvuku korist za sebe od tuđe nesreće zbog huliganskih ispada. Predvođeni Bojanom Pajtićem, Dragoslavom Petrovićem i Miroslavom Vasinom, otišli su u pekaru koju su napali ekstremisti da bi odatle poslali zapaljive, ekstremističke izjave protiv Vlade Srbije, a usput su i doručkovali", navodi se u saopštenju SNS.

Kažu i da je Pajtić "ignorišući napore policije da otkrije napadače na radnje Albanaca u Vojvodini požurio da za incidente optuži SNS, a Vasin je poručio da je za njega Vojvodina 'normalna' jedino bez SNS-a".

"To je novi opasan ispad otuđene i korumpirane političke vrhuške u Pokrajini. Otuđena DS vrhuška na vlasti u Vojvodini uporno podbada građane manjina protiv SNS-a kao navodnog neprijatelja njihovih nacionalnih interesa, ne navodeći nijedan razlog, dokaz, ili argument da je to istina. To je mnogo puta ponovljena laž, kao što je laž da su Pajtić i članovi DS vrhuške vodili politiku koja je donela korist većini građana nesrpskih etničkih zajednica u Vojvodini", navodi se u saopštenju.

SNS u saopštenju ističe da su korist od "korupcionaške politike Pajtića, Petrovića, Vasina i DS" imali samo retki pojedinci koje su "vojvođanski vlastodršci izabrali i izuzeli iz većine građana manjinskih zajednica da im budu ortaci u korupcinaškim poduhvatima širom Vojvodine".

Svi drugi građani pripadnici manjina imali su, kako se navodi, samo štete od "štetočinskog rasipanja" njihovog pokrajinskog budžeta.

Ocenjuju i da u "očajničkom nastojanju" da zadrži vlast u Vojvodini, Pajtić pokušava da izazove razdor između manjina i njihove vlade.

On se, kako dodaju, bezuspešno trudi da manjinama predstavi premijera Srbije Aleksandra Vučića kao njihovog neprijatelja, a da usput podbode srpske ekstremiste da još bezobzirnije napadaju srpskog premijera.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи