Читај ми!

Mirković: O mom isključenju odlučuje Glavni odbor

Poslanik SNS-a i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković kaže da o njegovom isključenju iz stranke može da odlučuje Glavni, a ne Izvršni odbor stranke.

Saša Mirković je, povodom navoda da je isključen iz Srpske napredne stranke, rekao da takva odluka Izvršnog odbora nije po Statutu stranke, prenosi Tanjug.

"Želim da verujem da oni koji nisu pročitali Statut (SNS) u vezi sa ovom odlukom, da ga pogledaju, jer se član Glavnog odbora ne odstranjuje dekretom na sednici Izvršnog odbora", rekao je Mirković novinarima u parlamentu.

Očekuje da će na sednici Glavnog odbora reći sve ono što, kako kaže, nije imao priliku da kaže na sednici Izvršnog odbora.

Mirković je podsetio je da je 8. septembra ponudio ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Zaječara, ali da je odbornici nisu prihvatili.

Mediji su danas preneli da je Mirković isključen iz SNS-a na sednici Izvršnog odbora te partije, jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i podneo ostavku na jednu od funkcija – poslanik je SNS-a u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Zaječara.

S obzirom na to da je isključen iz stranke, odbornici SNS-a će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara, poručio je predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić.

Mirković je poslanik SNS-a u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Zaječara. Prema njegovim rečima, mesečna primanja su mu 60.000 dinara.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković potvrdio je danas Tanjugu da je odlukom Izvršnog odbora SNS-a isključen iz te stranke jer se nije odrekao jedne od funkcija koje je obavljao.

Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS-a Zoran Perišić nije hteo da komentariše tu odluku, ali je potvrdio da je ona doneta. Istakao je da je sa Slavkovićem u prethodnih 25 meseci imao "izuzetno dobru saradnju", javlja Tanjug.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво