Gojković: Odnosi Srbije i Crne Gore dobri

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je u Podgorici da su odnosi Srbije i Crne Gore dobri i da je državna saradnja na veoma visokom nivou.

Maja Gojković je, posle razgovora sa predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, rekla da je dogovorena saradnja parlamenata dveju država u vezi sa evropskim integracijama, prenosi Beta.

Predsednica Skupštine Srbije ukazala je da su prioriteti obe države punopravno članstvo u EU i ocenila da je Crna Gora u tom smislu ispred Srbije, pa bi mogla Srbiji da pomogne u prenošenju iskustava iz integracionog procesa.

Krivokapić se saglasio s predsednicom Skupštine Srbije da su odnosi dveju država dobri i da je njihova saradnja dobar primer u regionu.

Krivokapić i Gojkovićeva su saopštili da tokom današnjeg razgovora "nisu ni spomenuli" incident tokom prošlonedeljne fudbalske utakmice Srbija-Albanija u Beogradu i njegovo prelivanje na države regiona.

Gojkovićeva i Krivokapić su se saglasili da nijedan incident ne može zaustaviti potrebu saradnje država u rešavanju problema u regionu.

Predsednica srpskog parlamenta je ocenila da je reč o pokušaju destabilizacije regiona i zaustavljanja integracionih procesa, a Krivokapić je rekao da je neophodno voditi proaktivne politike da bi se zaustavili takvi pokušaji.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je i sa crnogorskim predsednikom i premijerom Filipom Vujanovićem i Milom Đukanovićem o saradnji u procesu evrointegracija, ekonomiji i infrastrukturi.

Gojković je u susretu sa zvaničnicima Crne Gore naglasila da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri, da Srbija i Crna Gora imaju interes da sarađuju u oblasti evrointegracija i da je zajednički cilj unapređenje životnog standarda građana, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Ona je, navodi se u saopštenju, poručila da je cilj reformskih procesa u Srbiji, kojima je rukovodstvo zemlje posvećeno, upravo unapređenje životnog standarda građana.

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović založio se za intenzivniju regionalnu saradnju, a kao razvojne šanse u saradnji sa Srbijom izdvojio infrastrukturu, energetiku, proizvodnju hrane i turizam.

Ističući značaj regionalnog razvoja infrastrukture, Đukanović je rekao da je u okvirima saradnje Kine i zemalja istočne i centralne Evrope, u planu razvoja infrastrkture, važno produženje železničkog koridora Beograd-Budimpešta na prugu Beograd-Bar.

Đukanović je naglasio da su infrastrukturni projekti dugoročne investicije u pogledu jačanja saradnje u regionu.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović naglasio je da su Srbija i Crna Gora jedna drugoj najvredniji strateški ekonomski partneri i založio se za regionalni napredak u procesu evrointegracija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво