Читај ми!

Odložena poseta Rame Beogradu

Poseta albanskog premijera Edija Rame, koja je bila zakazana za 22. oktobar, odložena je za 10. novembar, navodi se u zajedničkom saopštenju srpskog i albanskog premijera.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u popodnevnim satima sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

"Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Albanije", zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona, ali i cele Evrope.

Zaključak je da zvanični susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

Rama je ranije izjavio za Si-En-En da je spreman da ode u posetu Beogradu, da je poseta ranije dogovorena i da je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati.

Premijer Albanije Edi Rama je juče na Tviteru napisao: "Normalna Srbija mogla bi da bude moguća samo ako stvarna Srbija shvati da je 'Velika Albanija' njena noćna mora, a ne naš projekat."

Na to mu je odgovorio premijer Vučić, koji je na Tviteru napisao:

"Ljudi koji kažu da je Velika Albanija naša noćna mora su potpuno u pravu. Ali, to nije samo naša mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učiniti sve što možemo da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku".

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара