Читај ми!

Đurić osudio napade na Albance

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napade na građane albanske nacionalnosti i na njihovu imovinu, koji su se dogodili u poslednjih nekoliko dana u više gradova Srbije, posle incidenta sa zastavom takozvane velike Albanije, na stadionu Partizana.

Marko Đurić insistira da nadležni organi što pre pronađu i kazne one koji su demolirali objekte čiji su vlasnici Albanci, pošteni i lojalni građani naše države, naše dobre komšije, prijatelji i poznanici, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosmet, koje prenosi Tanjug,

"Oni, baš kao i mi, drugog doma, sem naše Srbije, nemaju i zato je neophodno da zajedno živimo u miru i slozi, negujući zajedništvo i poštovanje različitosti", poručio je Đurić.

Đurić je izrazio i veliku zabrinutost za bezbednost Srba na Koosvu i Metohiji, koji su, kako kaže, već izloženi provokacijama i pritiscima, a koji dodatno mogu biti ugroženi posle ovih nemilih događaja.

"Pozivam sve građane Republike Srbije na mir i toleranciju i da učine sve kako bismo nastavili putem normalizacije međuljudskih odnosa, što bi doprinelo da ekstremizam i verska i nacionalna netrpeljivost zauvek nestanu sa ovih prostora", zaključio je Đurić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи