Читај ми!

Marković: Isticanje zastave teroristički čin

Isticanje zastave sa mapom "Velike Albanije" na stadionu u Beogradu predstavlja teroristički akt, smatra lider JS-a Dragan Marković Palma, koji je pozvao velike sile da se uključe u, kako je rekao, borbu protiv albanskog terorizma.

Lider Jedinstvene Srbije je istakao da Srbi nisu militantan narod, ali da je to što se desilo na stadionu Partizana nije provokacija, već "teroristički akt", prenosi Tanjug.

Marković je, na sednici Glavnog odbora JS u Jagodini, pozvao Evropu, Ameriku i druge zapadne sile "ne primenjuju dvostruke aršine".

"Srbija podržava SAD u borbi protiv islamskog terorizma i sada pozivamo Ameriku i Evropu da se uključi u borbu protiv albanskog terorizma. Kako drugačije da nazovemo pretenzije Albanije na teritorije Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke", istakao je Marković.

Da se ovo desilo Americi ili Evropi svi bi bili na nogama, ocenio je Marković, i istakao da JS kao državotvorna, miroljubiva stranka traži da se "poštuje što je srpsko, što je međunarodno priznato i da osudi terorizam koji stanuje u Albaniji u Tirani".

Marković je rekao i da posle ovakvog incidenta "nikada ne bi primio premijera Albanije Edija Ramu".

"Nikada ne bih primio premijera Albanije, to je sipanje soli u žive rane srpskih porodica sa Kosova i Metohije", rekao je Marković, dodajući da to ne govori kao predsednik partije koja podržava Vladu već "kao domaćin, kao obično fizičko lice".

JS osuđuje, kako je rekao, napade na pekare Albanaca, pozivajući građane Srbije da poštuju nacionalne manjine u Srbiji. Bojim se ako se desi još neki napad na neku radnju Albanaca da će Srbi koji žive u getu na Kosovu i Metohiji, getu u Evropi, imati problema", zaključio je Marković.

Glavni odbor je zakazao Skupštinu stranke za 22. novembar u Sava centru u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво