Читај ми!

Rašković Ivić: Ista politika, nova taktika

Želim da menjam taktiku kojom ćemo ostvariti principe DSS-a. Treba da progovorimo narodnim jezikom, kaže novoizabrana predsednica stranke Sanda Rašković Ivić.

Predsednica Demokratske stranke Srbije kaže da ta partija ostaje dosledna svojim principima – evroskeptična partija, desnog centra, anti-NATO, konzervativna.

"Smatamo da je politička neutralnost izvanredna za strateško pozicioniranje Srbije, samo ono što ja želim da menjam je taktika kako doći do neutralnosti, kako objasniti narodu šta je neutralnost, kako spojiti razlog za evropskepticizam sa problemima u svakodnevnom životu, pokazati ljudima kako je pad njihovog standarda posledica kretanja ka EU", rekla je Sanda Rašković Ivić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Smatra da ta politika nije nepopularna, jer se više od 40 odsto građana Srbije protivi članstvu u EU, ali da to što je DSS na izborima osvojio tek četiri odsto glasova znači da u stranci nešto treba menjati.

"Nešto u prezentaciji našeg programa nije bilo u redu, nismo ljudima bili dovoljno razumljivi. Treba da progovorimo narodnim jezikom. Treba da idemo u ukrupnjavanje, s tim da DSS neće ni u jednom trenutku izgubiti svoj identitet", ističe Sanda Rašković Ivić.

Nova predsednica DSS-a smatra da bi nacionalni blok na čelu sa tom strankom bio dobar put za organizovano i brojno suprotstavljanje "ekonomskoj i političkoj kolonizaciji države".

Kaže da, za sada, u tom bloku vidi "Dveri" i Srpski liberalni savet, ali da tu neće biti uključene samo partije već i evroskeptični i evrokritični pojedinci i udruženja, svi "kojima je pri srcu sloboda i suverentitet Srbije i ekonomski patriotizam".

Sanda Rašković Ivić kaže da neće odluke donositi sama, jer smatra da Glavni odbor treba ponovo da postane najvažniji organ stranke.

Cilj DSS-a su povratak u parlament i rad na terenu, kaže predsednica te partije, koja smatra da će svojim primerom aktivirati i druge kolege.

"Ja sam voljna da radim na terenu. Pokazala sam se kao dobar radnik na terenu. Svoju profesionalnu karijeru sam započela kao doktorka na selu, teren mi nije stran", navela je novoizabrana predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се