Читај ми!

Mirović: DS odgovoran za krizu u Vojvodini

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović ističe da su za krizu u Vojvodini odgovorni predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić lično i stranka koju on predstavlja. Dodaje da odbijanje DS-a da se suoči sa istinom o svom položaju među građanima, sprečava formiranje koncentracione vlade u pokrajini.

Igor Mirović je u intervjuu za novosadski Dnevnik rekao da je idealizam govoriti o koncentracionoj vladi jer vladajuće stranke u pokrajini, pre svega DS i LSV, odbijaju dijalog o zajedničkom rešavanju političke i ekonomske krize, čime demonstriraju "bahat odnos prema Skupštini Vojvodine", prenosi Tanjug.

"Uporno i tvrdoglavo odbijanje suočavanja s golom istinom o svom položaju među građanima, o svom obeležju u javnom mnjenju, jeste nešto što u ovom konkretnom slučaju sprečava formiranje koncentracione vlade", ističe Mirović.

Smatra da su za krizu u Vojvodini odgovorni lično predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić kao i DS koji on predstavlja. Naglašava da DS mora da prizna poraz, jer je njena politika "poražena i odbačena od građana".

"Ako bi priznala poraz i ukoliko bi se ponašala dostojanstveno i politički smisleno, postojale bi šanse za formiranje koncentracione vlade. Ali od njih je to nemoguće očekivati", kaže potpredsednik SNS-a i podseća da je predsednik vojvođanske skupštine Ištvan Pastor pokušao da organizuje dijalog.

Pastor, koji je i lider SVM-a, nije u tome imao previše uspeha jer je "druga strana, koju predvodi DS, u svom prepoznatljivom maniru, predsedniku Skupštine Vojvodine stavila do znanja ne samo da nije poželjan dijalog nego i da će da ga smene", kaže Mirović.

Novosadski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da ni ratovi ni sankcije nisu uspeli da unište Srbiju koliko vlast Demokratske stranke.

"Dok tajkuni i politički biznismeni iz DS nisu zajahali državu pre 14 godina, u Srbiji nisu ni postojale narodne kuhinje. Ratovi i sankcije nisu uspeli da unište zemlju onoliko koliko su to uspeli žuti tajkuni kada su nam doneli demokratiju", navodi se u saopštenju.

Naprednjaci, u odgovoru na prethodno saopštenje demokrata, dodaju da je demokratija DS-a podrazumevala "lopovsku privatizaciju i gašenje hiljada preduzeća koja su hranila zemlju desetinama godina".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи