DSS bira novog lidera

Demokratska stranka Srbije bira novog predsednika. Kandidati su Miloš Aligrudić i Sanda Rašković Ivić. Skupština DSS-a prvi put se održava bez Vojislava Koštunice.

Zamenik predsednika DSS-a Aleksandar Popović pozvao je danas vlast u Srbiji da u roku od godinu dana raspiše referendum o ulasku u Evropsku uniju, prenosi Beta.

"Nikada i ni pod kakvim uslovima nećemo odustati od osnovnog demokratskog prava da se građani na referendumu izjasne o ulasku u Evropsku uniju", rekao je Popović na skupštini DSS-a, koja danas bira svog predsednika.

Popović je rekao da DSS neće menjati svoju politiku neutralnosti i borbe za Kosovo i da nikada neće raditi u interesu Brisela, kao što su, kako je naveo, radile dve prethodne Vlade Srbije.

Skupština se prvi put održava bez prisustva osnivača i dugogodišnjeg lidera stranke Vojislava Koštunica, koji je posle izbornog neuspeha podneo ostavku i povukao iz političkog života.

Kandidati za predsednika DSS-a su Miloš Aligrudić i Sanda Rašković-Ivić.

Oboje kandidata izjavili su danas, pred početak izbora za predsednika stranke, da su odlučni da politika DSS ostane politički i vojno neutralna Srbija.

Rašković Ivić je rekla da strateška politika stranke ostaje ista, jer je DSS anti-nato i evroskeptična stranka, koja se zalaže za političaku neutralnost i poručila da će se, ukoliko bude izabrana za predsednika, zalagati da DSS postane stožer okuljanja nacionalne opozicije.

Aligrudić je rekao da je budućnost DSS da bude moderna stranka desnog centra, koja će nastaviti svoj program za Srbiju kao slobodnu, neutralnu i ekonomski nezavisnu državu.

Upitan da li će ako pobedi u njegovom timu biti mesta za Sandu Rašković Ivić, on je odgovorio da DSS ima izgleda jedino ako ostane jedinstvena stranka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи