Читај ми!

DSS: Vlada selektivno poštuje odluke Ustavnog suda

Demokratska stranka Srbije optužila je Vladu Srbije da selektivno sprovodi odluke Ustavnog suda i da ne poštuje odluke o neustavnosti pojedinih uredbi nastalih na osnovu dogovora sa prištinskim vlastima.

"Dokaz je nepoštovanje odluke Ustavnog suda Srbije kojom je utvrđeno da vladina 'Uredba o posebnom načinu obrade podataka sadržanih u katastru zemljišta za AP KiM', nastala na osnovu Briselskih sporazuma, nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom", navodi se u saopštenju DSS-a, prenosi Beta.

DSS je ocenio da se nepoštovanjem "onih odluka Ustavnog suda koje nisu po ukusu vlasti, što je praksa aktuelne vlade na najdirektniji način krši Ustav Srbije i princip podele vlasti.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи