Читај ми!

Aligrudić predstavio tim za izbore u DSS-u

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić predstavio je tim s kojim će nastupiti na unutarstranačkim izborima 12. oktobra i poručio da ta opcija neće odstupati od politike vojne i političke neutralnosti.

Aligrudić je na konferenciji za medije u sedištu DSS-a, kao kandidate za potpredsednika stranke, predstavio Dragana Jočića, Slobodana Samardžića, Donku Banović, Dejana Šulkića, Vukosava Tomaševića, Draga Njegovana, Slavišu Staletovića, Vladimira Zaharijeva i Milutina Prodanovića, javlja Tanjug.

Na funkciju predsednika Političkog saveta DSS-a predložen je Milan Radulović, dok je kandidat za predsednika Izvršnog odbora stranke Milovan Milošević.

Aligrudić je, govoreći o principima kojim će se rukovoditi njegov tim, istakao da će oni biti usmereni prevashodno na podizanje i konsolidaciju Demokratske stranke Srbije, ali i nastavak politike neutralnosti zemlje u odnosu na razne političke i vojne saveze.

To je ona politika koju je utemeljio Vojislav Koštunica, rekao je Aligrudić i dodao da je saradnja Srbije i sa istokom i zapadom njeno neotuđivo pravo i jedini put kojim ona može da ide.

Kandidat za predsednika DSS-a najavio je i velike promene u načinu kojim će ta stranka građanima Srbije nastojati da prenese svoju političku poruku.

"DSS mora da prilagodi način svog delovanja trenutku u kojem živimo i učinićemo sve što možemo da naša politika bude jasna što širem krugu ljudi. Uradićemo sve što možemo kako bismo povezali ideju neutralnosti sa ekonomijom zemlje i kako bismo na taj način pokazali da postoji mnogo bolji put od onoga kojim se Srbija sada kreće", rekao je Aligrudić.

Prema njegovim rečima, ta stranka će savez tražiti sa svima "kojima su Srbija i demokratija na prvom mestu", odnosno sa svima s kojima su saglasni da Srbija ne treba da bude članica Evropske unije.

"Srbija nema taj luksuz da bude zarobljenik, bilo zapada, bilo istoka, ali uvek moramo imati u vidu da nas taj istok nije bombardovao, uvodio sankcije, niti je osporavao naš teritorijalni integritet", rekao je Aligrudić dodavši da misli, prevashodno, na Rusku Federaciju.

Kada je reč o budućim političkim partnerima, Aligrudić je naglasio da DSS ne sme da se zatvori u uzak krug političkih stranaka čija "često ekstremna ideološka opredeljenja" ne daju osnova za odbranu nacionalnog i demokratskog.

"Ne sme da nam bude ambicija da samo pređemo cenzus na sledećim izborima. DSS mora da bude spremna da preuzme odgovornost vlasti u državi, jer jedino kada je DSS bila na vlasti narodu je bilo bolje", ocenio je Aligrudić i poručio da bi bilo opasno da ta stranka svoju politiku olako zameni drugom kako bi se dopala marginalnim grupama.

Novinarima je predstavljeno i pismo podrške muzičara Bore Đorđevića

Aligrudićevom timu, dok je na pitanje da li ima istu takvu podršku i doskorašnjeg predsednika te stranke Vojislava Koštunice, odgovorio da je on veći predstavnik politike koju je Koštunica uspostavio od njegovog protivkandidata Sande Rašković Ivić.

"Koštunica je, na neki način, otišao u penziju kada je reč o DSS-u, ali je veoma zainteresovan za događaje unutar DSS-a, za ostvarenje one politike koju je utemeljio i koja nosi njegov pečat. Od ova dva kandidata na izborima za predsednika DSS-a, ja ponajviše nosim taj pečat i tu politiku za koju znam da bi Vojislav Koštunica voleo da odnese pobedu na izborima 12. oktobra", zaključio je Aligrudić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво